Gazete Vatan Logo

KPSS’nin ilk oturumu sona erdi! KPSS nasıldı? KPSS soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS’den ilk yorumlar!

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), genel yetenek ve genel kültür oturumları sona erdi. Adayların çoğu, sınavdan erken çıktı. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte adaylar, soruları ile ilgili ilk değerlendirmelerini sosyal medya üzerinden yapmaya başladı. Peki, KPSS nasıldı? KPSS soruları zor muydu, kolay mıydı? Sorular nasıldı? İşte merak edilenler…

KPSS’nin ilk oturumu sona erdi! KPSS nasıldı? KPSS soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS’den ilk yorumlar!

KPSS lisans maratonunda ilk oturum sona erdi. Adaylar KPSS’nin ilk oturumunda çıkarken sınav değerlendirmesini de sosyal medyadan yapmaya başladı. Toplam 7 oturumdan oluşan KPSS’nin ikinci oturumu eğitim bilimleri sınavı öğleden sonra yapılacak. Peki, KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavı nasıldı? KPSS soruları zor muydu, kolay mıydı? İşte detaylar…

KPSS’DE İLK OTURUM SONA ERDİ!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), genel yetenek ve genel kültür oturumu sona erdi.

Toplam 7 oturumdan oluşan KPSS lisans maratonunda ilk oturumun adından gözler öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna çevrildi.

Adaylara, genel yetenek ve genel kültür testinde toplam 120 soruya karşılık 130 dakika süre verildi.

KPSS SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

Adaylar, sosyal medyada yaptıkları ilk değerlendirmelerde mantık soruları ve coğrafyadan zorlandıklarını dile getirdi. Mantı, pırasa ve köfteli mantık sorusu ise gündem oldu. Türkçe sınavının kolay olduğunu belirten adaylar, güncel soruların eski oluşundan şikayet etti.  

Haberin Devamı