Gazete Vatan Logo

KPSS sınav süresi kaç dakika? KPSS saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?

2022 KPSS lisans sınavı için yüz binlerce aday ter dökecek. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları bugün yapılacak. Adaylar sabah saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okullara gelmeye başladı. Peki, KPSS sınav süresi kaç dakika? KPSS saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? KPSS’den en erken saat kaçta çıkılır? KPSS’de ilk kaç dakika çıkmak yasak? İşte detaylar…

KPSS sınav süresi kaç dakika? KPSS saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?

2022 KPSS genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları bugün yapılıyor. Adaylar sınav merkezlerine gelirken sınav süresi ve KPSS ile ilgili genel bilgileri merak ediyor. Peki, KPSS sınav süresi kaç dakika? KPSS saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? KPSS’den en erken saat kaçta çıkılır? KPSS’de ilk kaç dakika çıkmak yasak? İşte detaylar…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) lisans genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları bugün yapılıyor. Yüzbinlerce adayın katılım sağladığı 2022 KPSS lisans oturumları 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde düzenlenecek.

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLACAK, SAAT KAÇTA BİTECEK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek ve genel kültür oturumu saat 10.15'te başlayacak.

2022-KPSS lisans alan bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 6 Ağustos'ta saat 10.15'te; alan bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te; alan bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 7 Ağustos saat 10.15'te düzenlenecek.

Haberin Devamı

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos'ta saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumlarında ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar.

KPSS’DEN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIR?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunun ilk 100 dakikası ve son 15 dakikası içinde, KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun ilk 75 dakikası ve son 15 dakikası içinde, ÖABT’de 120 dakikalık testlerde ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde; 150 dakikalık testlerde ilk 110 dakikası ve son 15 dakikası içinde, KPSS Alan Bilgisi oturumlarında ve DHBT’de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

KPSS 2022 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

ÖSYM sınav takvimine göre 2022 KPSS sınav sonuçları 2 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylar KPSS sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr resmi internet sitesi adresinden ve mobil uygulama üzerinden erişebilecekler.