Gazete Vatan Logo

KPSS Ortaöğretim sınava giriş belgesi nasıl alınır? KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman? ÖSYM ais giriş ekranı!

Memur olmak isteyenlerin katıldığı KPSS ortaöğretim sınavı için geri sayım başladı. KPSS ortaöğretim sınavına az bir süre kala adayların gözü sınavın yapılacağı tarihe çevrildi. ÖSYM de KPSS ortaöğretim sınava giriş belgelerinin açıklandığını duyurdu. Peki, KPSS Ortaöğretim sınava giriş belgesi nasıl alınır? KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman? ÖSYM ais giriş ekranı!

KPSS Ortaöğretim sınava giriş belgesi nasıl alınır? KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman? ÖSYM ais giriş ekranı!

2020-KPSS Ortaöğretim Sınavı, ortaöğretim kurumlarından (lise, meslek lisesi) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar için düzenlenen KPSS ortaöğretim sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavı giriş belgeleri yayımlandı. ÖSYM’den yapılan duyuruda, 2020 KPSS ortaöğretim sınav giriş belgelerinin adayların erişimine açıldığı belirtildi.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre, KPSS ortaöğretim sınavı, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek. DHBT sınavı ise 27 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri sonuçları kullanılacak. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler, KPSS Ortaöğretim’e ve 27 Aralık 2020 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmak zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekiyor. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.

Haberin Devamı

SINAV NASIL OLACAK?

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır. Sınavın süresi 130 dakika olacaktır. DHBT, 27 Aralık 2020 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile sınav binasına/sınav salonuna giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; KPSS Ortaöğretim’de sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde, DHBT’de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI PUAN HESAPLAMASI

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacak. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacak. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacak. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacak. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacak.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.