Gazete Vatan Logo

KPSS ortaöğretim sınav tarihi belli oldu mu? (KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman?)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavının yapılacağı tarihler adaylar tarafından merak ediliyor. 2020 KPSS ortaöğretim sınav tarihi ise merak edilen başlıkların başını çekiyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-KPSS Ortaöğretim) başvuruları 21 Ağustos-7 Eylül 2020 tarihinde yapılacak. KPSS ortaöğretim sınav tarihi ne zaman?

KPSS ortaöğretim sınav tarihi belli oldu mu? (KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman?)

KPSS başvuruları için bekleyiş sürerken, KPSS ortaöğretim sınav tarihini bekleyen adaylar yoğun bir araştırmaya girişti. KPSS 2020 başvurularına ortaöğretim ve lisans mezunları da katılacağı için heyecanlı bekleyiş bu yıl daha yüksek. Adaylar başvuru yapmak için gözlerini ÖSYM'den gelecek habere çevirdi.

KPSS NE ZAMAN?

KPSS önlisans sınavı 18 Ekim 2020'de yapılacak başvurular 12-25 Ağustos tarihlerinde alınacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınavı 8 Kasım 2020'de yapılacak. Başvurular 21 Ağustos'ta başlayıp 7 Eylül'de sona erecek.

KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim bilimleri sınavı 19 Temmuz 2020,

KPSS Alan Bilgisi 1. gün 25 Temmuz 2020,

KPSS Alan Bilgisi 2. gün 26 Temmuz

KPSS Öğretmenli Alan Bilgisi (ÖABT) 9 Ağustos 2020'de yapılacak. Bu sınavların başvuruları ise 5-25 Mayıs tarihlerinde alınacak.

ÖN LİSANS KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS'nin iki yıllık üniversite mezunları için düzenlenen önlisans düzeyi de 18 Ekim'de gerçekleştirilecek, sonuçları 12 Kasım'da açıklanacak. Sınavın başvuruları; 12-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı

Sınavın geç başvuru günü ise 8 Eylül 2020 olarak belirlendi.

LİSANS KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 19 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 25 Temmuz'da, 2. gün oturumları 26 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 9 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 10 Eylül'de duyurulacak.

Sınavın başvuruları ise; 5-20 Mayıs 2020 tarihleri arasında alınacak. Belirlenen geç başvuru günü de 9 Haziran 2020 olarak açıklandı.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI NEDİR?

KPSS, 18 Mart 2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

Haberin Devamı