Gazete Vatan Logo

KPSS önlisans tercihleri ne zaman, KPSS önlisans tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı? İşte Önlisans KPSS tercihleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçları açıklandı. Yapılan açıklamada 9 Ekim 2022'de uygulanan 2022-KPSS Ön Lisans'a ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Adayların sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebileceği kaydedildi. Peki, KPSS önlisans tercihleri ne zaman, KPSS önlisans tercih kılavuzu yayımlandı mı?

KPSS önlisans tercihleri ne zaman, KPSS önlisans tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı? İşte Önlisans KPSS tercihleri

KPSS önlisans sınavı sonuçları bugün belli oldu. Sınava katılan adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra tercihlere yöneldi. Peki, KPP önlisans tercihleri ne zaman başlıyor, KPSS önlisans tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak, yayınlandı mı?

Önlisans KPSS tercihleri ne zaman, KPSS önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.