Gazete Vatan Logo

KPSS Önlisans sınavı ertelenir mi, iptal mi edildi? 2022 Önlisans KPSS sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

KPSS Önlisans ertelenir mi, KPSS önlisans ne zaman yapılacak? Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy KPSS sınavlarına ilişkin açıklama yaparak, KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini duyurdu. Söz konusu gelişmelerin ardından Önlisans KPSS ile ilgili aramalar da hızlandı. Peki, Önlisans KPSS iptal mi, KPSS önlisans ne zaman?

KPSS Önlisans sınavı ertelenir mi, iptal mi edildi? 2022 Önlisans KPSS sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurdu. ÖSYM takvimine göre haftasonu yapılacak KPSS lisans oturumlarının da ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Peki, önlisans KPSS de iptal edildi mi, ne zaman yapılacak?

KPSS ÖNLİSANS ERTELENDİ Mİ?

Önlisans KPSS ertelenmedi.

KPSS LİSANS OTURUMLARI İPTAL EDİLDİ

31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini belirten Ersoy, şunları kaydetti:

"6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

Haberin Devamı