Gazete Vatan Logo

KPSS ön lisans başvuruları başladı! KPSS ön lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ön lisans sınavı ne zaman?

ÖSYM duyurdu! 2022 KPSS ön lisans başvuruları başladı! ÖSYM 2022-KPSS Ön Lisans kılavuzu da yayınlandı. Adaylar başvurularını, 15 Ağustos tarihine kadar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. 2022-KPSS Ön Lisans sınavı 27 Kasım 2022’de yapılacak. Peki, KPSS ön lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ön lisans başvuru ücreti ne kadar? KPSS ön lisans başvuru ücreti hangi bankaya yatıyor? KPSS ön lisans sınavı ne zaman? İşte detaylar…

KPSS ön lisans başvuruları başladı! KPSS ön lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ön lisans sınavı ne zaman?

ÖSYM,  2022 KPSS ön lisans başvurularının başladığını duyurdu. ÖSYM’den yapılan açıklamada, başvuruların 3-15 Ağustos 2022 tarihlerinde alınacağını duyurdu. Peki, KPSS ön lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ön lisans başvuru ücreti ne kadar? KPSS ön lisans başvuru ücreti hangi bankaya yatıyor? KPSS ön lisans sınavı ne zaman? İşte detaylar…

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

2022-KPSS ÖN LİSANS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022 KPSS ön lisans başvuru ücreti 130 TL olarak belirlendi.

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIYOR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/).

Haberin Devamı

2022 KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN?  

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. 27 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) başvuruları ise 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacak. 

Haberin Devamı