Gazete Vatan Logo

KPSS 2022 sonuçları açıklanıyor! KPSS ne zaman açıklanacak, lisans KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM sonuç sorgulama ekranı

KPSS lisans sonuçları açıklandı mı, KPSS ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç sorgulama sayfası yoğun rağbet görüyor. KPSS lisans sonuçları merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından duyurulan sınav takvimine göre; 18 Eylül'de başlayan KPSS oturumları, 2 Ekim tarihinde tamamlandı. Sınavlar tamamlanınca gözler ÖSYM sayfasına çevrildi. İşte ÖZYM KPSS sonuç sorgulama ekranı...

KPSS 2022 sonuçları açıklanıyor! KPSS ne zaman açıklanacak, lisans KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM sonuç sorgulama ekranı

KPSS ne zaman açıklanacak, lisans KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS oturumlarını geride bırakanlar KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya ve sonuçların ilan edileceği tarihi beklemeye başladı. ÖSYM yaptığı duyuruda sınav sonuç tarihlerini belirtti. Peki, KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre; KPSS Lisans sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

Adaylar sonuçlara ÖSYM sonuç sayfası üzerinden TC kimlik no ve ÖSYM şifreleri ile veya ÖSYM'nin e-Devlet uzantısı üzerinden e-Devlet şifreleri ve TC Kimlik numaraları ile giriş yaparak ulaşabilecekler.

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilir.

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, sonuçların açıklamasıyla beraber; alınan puan, doğru veya yanlış cevap sayılarını öğrenebilecekler. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.