Gazete Vatan Logo

Karneler ne zaman verilecek 2020? 2.dönem karneler ne zaman alınacak 2020?

Karneler ne zaman alınacak 2020? Karneler yaz tatilin de mi alınacak? soruları merak ediliyordu. Corona virüs salgını nedeniyle bu yıl 2. dönem eğitim öğretim uzaktan online olarak devam etti. Uzaktan EBA TV üzerinden devam eden eğitim öğretimin sonunda karnelerin nasıl verileceği merak konusuydu. MEB tarafından geçtiğimiz günlerde okul müdürlüklerine gönderilen genelgeyle karne konusunun detayları netleşti. Peki karneler ne zaman verilecek? Karneler ne zaman alınacak?

Karneler ne zaman verilecek 2020? 2.dönem karneler ne zaman alınacak 2020?

2.dönem karneler ne zaman alınacak 2020? Karneler ne zaman verilecek 2020? Sorularının cevabı belli oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Mart ayından itibariyle ara verilen eğitim EBA üzerinden uzaktan devam etmişti. Corona salgının devam etmesiyle, Eylül ayına kadar okulların açılmamasına karar verildi. Peki, Karneler ne zaman alınacak 2020? Takdir, teşekkür belgesi verilecek mi?

KARNELER NE ZAMAN ALINACAK 2020?

MEB, ilkokul ve ortaokullarda karnelerin elektronik ortamda velilerin ve öğrencilerin erişimine açılacağını açıklamıştı. Liseler için de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yıl sonu başarı puanı olarak kabul edilecek. Bu kapsamda liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek, “teşekkür”, “takdir”, “onur” ve “üstün” başarı belgeleri ile diplomalar düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak, liselerde de ikinci dönem için karne basılı ortamda düzenlenmeyecek, diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Yoğunluk oluşmaması için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde öğrenci sayısı dikkate alınarak 22 Haziran'dan itibaren gün ya da haftalara yayılarak diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı yapılabilecek.

SORUMLULUK SINAVLARI NASIL OLACAK?

Sorumluluk sınavları, okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak, 22-30 Haziran'da gerçekleştirilirken yazıda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencilerinden 40 iş günü staj yapması gerektiği halde stajlarını yapamayanlar muaf sayılarak, yapılacak ilk sorumluluk sınavları döneminde staj bitirme sınavına alınacağı belirtildi.