Gazete Vatan Logo

Karne hediyesi Cumhurbaşkanı açıklaması var mı? Devletten karne hediyesi başvurusu nedir, karne hediyesi 5000 TL mi verilecek?

Devletten karne hediyesi başvurusu sürecine dair merak edilenler arttı. Takdir teşekkür alanlara devlet desteği verileceği iddiaları sosyal medyada gündem olunca öğrenciler ve veliler arama söz konusu iddiaların doğruluğunu araştırmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz" açıklaması takdir teşekkür alan öğrencilerin Devletten karne hediyesi başvurusu nedir, karne hediyesi 5000 TL mi verilecek? Sorularına yanıt aramasına neden oldu.

Karne hediyesi Cumhurbaşkanı açıklaması var mı? Devletten karne hediyesi başvurusu nedir, karne hediyesi 5000 TL mi verilecek?

Takdir teşekkür alanlara devlet desteği konusu öğrencilerin ve velilerin gündem konusu olmaya devam ediyor. Aralık ayında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencilere verilecek "Başarı Teşvik Programı" ve yükseköğrenim kredilerine ilişkin açıklamaları 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamlayan öğrenciler tarafından araştırılıyor.

Devletten karne hediyesi başvurusu nedir, karne hediyesi 5000 TL mi verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Öğrencilerimize sesleniyorum, başarı teşvik programı. Sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan, dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar desteği vereceğiz. YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız. Aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarında işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdık" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Takdir teşekkür alan öğrencilere devlet desteği verileceği yönündeki Twitter ve Instagram'da yer alan iddiaların ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan başarı destek programı kapsamında ortaya çıktığı düşünülüyor. Teşekkür takdir alanlara karne hediyesi verileceği yönünde resmi bir açıklama bulunmuyor.