Gazete Vatan Logo

Hatay lise taban puanları 2020 - Hatay 2020 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu mu?

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) geride kalmasıyla LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler öğrenciler tarafından araştırılıyor. LGS tercih kılavuzu açıklanmadan öğrenciler Hatay’daki nitelikli liselerin taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini sorguluyor. Peki, Hatay 2020 lise taban puanları ve yüzdelik dilim tablosu açıklandı mı?

Hatay lise taban puanları 2020 - Hatay 2020 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu mu?

LGS sınavının 21 Haziran’da tamamlanmasının ardından, öğrenciler liselerin taban puanlarını araştırmaya başladı. 2 oturum şeklinde yapılan LSG sınavının soru cevapları erişime açıldı, sonuçlar ise 16 Temmuz'da açıklanacak. Peki, Hatay lise taban puanları 2020 belli oldu mu? İşte Hatay lise taban puanları 2020 hakkında merak edilenler…

LİSE TABAN PUANLARI HATAY

Lise taban puanları her yıl tercih döneminde açıklanıyor. Bu nedenle 2020 puanları henüz açıklanmadı. Aşağıdaki yer verdiğimiz link üzerinde 2019 puanlarına ulaşabilirsiniz.

YÜZDELİK DİLİM HESAPLAMA

Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir.

Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.

Örnek vermek gerekirse yüzdelik dilimi %10 olan öğrenci sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci, 130 000, olmuş demektir. Sınavın taban ve tavan puanları o seneki sıvvan koşullarına göre sürekli değişiklik gösterse de okula giriş için asıl gerekli olan değerin sınav sıralaması olduğu dolayısıyla yüzdelik dilim kullanılarak plan kurulması ve tercih yapılması daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

Yüzdelik dilim, sınava giren adayın sınav sonucunda aldığı puan ile sınava giren tüm öğrencilerin bir orana oturtulduğu, bir başarı sıralama yöntemidir. Yüzdelik dilim sınav sonuç belgesinde il ve ülke genelinde olmak üzere iki ayrı şekilde hesaplanarak açıklanır.

İl geneli hesaba katılarak açıklanan yüzdelik dilim, o öğrenciyle birlikte aynı ilde sınava giren öğrencilerin hesaplamaya dâhil edilmesiyle oluşurken; ülke genelinde hesaplanan yüzdelik dilim ise tüm ülkedeki öğrenci sayısı hesabı dahil edilerek açıklanır.

2020 HATAY LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

Hatay lise taban puanları 2020 - Hatay 2020 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu mu

Hatay lise taban puanları 2020 - Hatay 2020 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu mu

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME

Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

Haberin Devamı

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 LGS tercihlerinin ne zaman yapılacağını açıklamadı. 2019 yılında, LGS sonuçları 24 Haziran'da açıklanmış, 25 Haziran tarihinde tercih tabloları yayımlanmış ve 1-12 Temmuz tarihinde tercihler alınmaya başlanmıştı.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde erişime açılacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.