Gazete Vatan Logo

EKPSS alımları | 2019/1 EKPSS 3 tercihler ne zaman? EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

2019/1 EKPSS 3 tercihler ne zaman? EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? adaylar tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt’ün engelli atamaları hakkında yaptığı açıklama sonrasında, adaylar tercih kılavuzunun yayınlanıp, yayınlanmadığını araştırıyor. İşte EKPSS alımları hakkında merak edilenler…

EKPSS alımları | 2019/1 EKPSS 3 tercihler ne zaman? EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile alakalı haberler yakından takip ediliyor. Engelli Memur atamalarında kullanılacak olan tercih kılavuzu ile ilgili adayların sabırsız bekleyişi sürüyor. Sosyal medyada ‘’2019 EKPSS tercihleri 11 Aralık’ta alınmaya başlanacak’’ iddialarından sonra gözler tercih kılavuzuna çevrilmişti. Peki, 2019/1 EKPSS 3 tercihler ne zaman? EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

EKPSS 2019/1 TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin resmi internet adresinden açıklanması beklenen kılavuz henüz yayınlanmadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından EKPSS memur atamalarına ilişkin kılavuzun aralık ayında yayımlanacağı duyurulmuştu. Tercihlerin alınmasının ardından ise aralık ayı sonunda kura işlemlerinin gerçekleştirileceği düşünülüyor. Tercih kılavuzu yayınlandığı anda içeriğimizde yerini alacak.

2020 EKPSS BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE GERÇEKLEŞİYOR?

2020 EKPSS başvuruları 24 Ocak-12 Şubat 2020 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmî sitesi üzerinden ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi büroları aracılığı ile alınacak. Normal başvuru tarihlerini kaçıran adaylar ise geç başvurularını 11-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

Haberin Devamı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.