Gazete Vatan Logo

EBA Asistan nedir? EBA asistanı nasıl kullanılır?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ailelerimiz uzaktan eğitim sürecinde zorlanmasınlar diye, kullanıcı sorularına anında yanıt vermek ve sistemin en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapay zekâ ile EBA Asistan’ı hayata geçirdik." açıklamasını yaptı. Pek çok kişi EBA Asistan nedir? EBA asistanı nasıl kullanılır? sorularını araştırıyor. İşte EBA Asistan ile ilgili merak edilenler...

EBA Asistan nedir? EBA asistanı nasıl kullanılır?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA internet sitesine eklenen yeni bir uygulama ile ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. EBA Uzaktan Eğitim Sistemi'ni kullanan pek çok öğrenci ve veli internetten EBA Asistan ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, EBA Asistan nedir? EBA asistanı nasıl kullanılır? İşte EBA Asistan hakkında detaylı bilgiler...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ailelerimiz uzaktan eğitim sürecinde zorlanmasınlar diye, kullanıcı sorularına anında yanıt vermek ve sistemin en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapay zekâ ile EBA Asistan’ı hayata geçirdik." açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk'un EBA Asistan ile ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

"Ailelerimiz uzaktan eğitim sürecinde zorlanmasınlar diye, kullanıcı sorularına anında yanıt vermek ve sistemin en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapay zekâ ile EBA Asistan’ı hayata geçirdik.

EBA Asistan ile şifre alma/yenileme, ders programı sorgulama, sınavlarının durumunu öğrenme, öğretmenlerle görüşme, ders tekrarı yapma gibi konulardaki sorularınızı sosyal platformlarda, sanki canlı bir kişiye soru soruyormuş gibi yazarak anında yanıt bulabilirsiniz."

Haberin Devamı

EBA Asistan nedir? EBA asistanı nasıl kullanılır?

EBA internet sitesinin sağ alt köçesinde bulunan bilgi balonu, Yapay Zeka teknolojisi EBA Asistan olarak devreye girdi. EBA Asistan, çevrimiçi olarak kullanıcıların sorunlarını, merak ettiği soruları iletebileceği çevrimiçi mesajlaşma olarak hizmet veriyor. Kullanıcılar sordukları sorulara bu sistemle yapay zeka ile anında yanıt alabilecek.

Bilgi baloncuğu tıklandığında EBA Asistan devreye giriyor ve "Size EBA ile ilgili aşağıdaki ve benzeri konularda yardımcı olabilirim" sorusunu kullancılara soruyor. Soru sorabileceğiniz konular ile ilgili bir de örnek veriyor:

"Haftalık ders programı

Şifre nasıl alabilirim?

EBA'yı kimler kullanabilir?

Telefon uygulaması var mı?

EBA’yı hangi saatlerde kullanabilirim?

Tüm müfredat EBA’da var mı?

Canlı sınıf nedir?

Ders dışı etkinlikler neler?

EBA TV yayın akışı

EBA TV uydu ayarları"

Haberin Devamı