Gazete Vatan Logo

e-YÖKDİL ne zaman açıklanır? e-YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanır? e-YÖKDİL’de yanlışlar doğruları götürüyor mu? İşte e-YÖKDİL hesaplama!

2022 Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL) 14 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Adaylar sınav sonrası ÖSYM tarafından açıklanacak sınav soru ve cevaplarını bekliyor. Peki, e-YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır? E-YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanır? E-YÖKDİL’de yanlışlar doğruları götürüyor mu? e-YÖKDİL nasıl hesaplanır? İşte e-YÖKDİL hesaplama ve sonuç açıklama tarihi!

e-YÖKDİL ne zaman açıklanır? e-YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanır? e-YÖKDİL’de yanlışlar doğruları götürüyor mu? İşte e-YÖKDİL hesaplama!

2022 Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL) ÖSYM tarafında e-sınav merkezlerinde uygulandı. Sınava katılan adaylar sınav sonrasında ÖSYM’nin ne zaman soru ve cevapları açıklayacağını merak ediyor. Peki, e-YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır? E-YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanır? E-YÖKDİL’de yanlışlar doğruları götürüyor mu? e-YÖKDİL nasıl hesaplanır? İşte e-YÖKDİL hesaplama ve sonuç açıklama tarihi!

E-YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin 2022 başında açıkladığı sınav takvimine göre, e-YÖKDİL sonuçları 14.05 2022’de açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmez. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirler. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının adaylara ait sonuç bilgilerini, ÖSYM’den edinecekleri kurum şifreleri ile internet üzerinden ftp yoluyla almaları sağlanır.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez ancak, bu durumdaki adaylar (T.C. Kimlik Numarası veya Y.U. Numarası değişen adaylar), yeni kimlik numaraları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ve ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden daha önce edinmiş oldukları sınav/yerleştirme sonuçlarına ulaşabilirler.

E-YÖKDİL’DE YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRÜYOR MU?

YÖKDİL kılavuzunda yer alan bilgilere göre, değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz.

E-YÖKDİL NASIL HESAPLANIR?

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılır.

Haberin Devamı

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden e-YÖKDİL puanları hesaplanır. Deneme sorular, değerlendirme işlemine dâhil edilmez.

E-YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda soru ve cevap anahtarı sınavın hemen ardından açıklanıyor.

E-YÖKDİL ile ilgili son duyurular için tıklayın