Gazete Vatan Logo

E- okul VSB ile takdir teşekkür belgesi hesaplama! E okul öğrenci girişiyle nasıl not görüntülenir?

Millî Eğitim Bakanlığınca kurulan e- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yarıyıl tatilinin yaklaşmasıyla beraber yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Öğrenci, öğretmen ve velilere kolaylık sağlaması amacıyla kurulan sistem, sınav sonuçlarını öğrenmek istenler tarafından son günlerin en çok aranan sayfalarından biri oldu. Peki, E okul öğrenci ve öğretmen girişine erişim nasıl sağlanır? İşte, E- okul VSB ile takdir teşekkür belgesi hesaplama, E Okul VBS öğrenci girişi ile not görme ve devamsızlıkla sorgulama hakkında merak edilenler…

E- okul VSB ile takdir teşekkür belgesi hesaplama! E okul öğrenci girişiyle nasıl not görüntülenir?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ve velileri sınav sonuçlarını öğrenmek için E Okul VBS girişine yöneldi. Yoğun bir şekilde araştırılan sistem, birçok bilgiye tek bir sitem üzerinden ulaşılmasına imkân tanıdığından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. İşte E- okul VSB ile takdir teşekkür belgesi hesaplama, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci giriş ekranı sınav notları sorgulama…

E- OKUL VSB İLE TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplaması için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilerek, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler.

Takdir teşekkür hesaplama işleminde yapılan değişikliğe göre, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilecek. Not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler ise belge almaya hak kazanamayacak.

Haberin Devamı

Başarı puanları

Yönetmeliğe göre;

Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, performans çalışma puanları, eğer varsa proje puanları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı dersler için de ayrıca hizmet ya da temrin puanlarının aritmetik ortalamasıyla elde edilen puanların aritmetik ortalamaları alınır. Böylece öğrencilerin bir dersi için dönem puanı hesaplaması yapılmış olur.

Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.

Haberin Devamı

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

E OKUL NOT GÖRÜNTÜLEME

E okul veli bilgilendirme ve öğrenci bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için kişinin T.C kimlik ve öğrenci numarası yeterli. Veliler; http://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası ile sisteme girip, ders programı, notları, devamsızlıkları, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyuruları görebiliyor.