Gazete Vatan Logo

Deneyap sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, Deneyap sonuçlarına nereden bakılır?

DENEYAP öğrenci seçme sınavı 4. faz kapsamında 1 Ekim’de yapıldı. Deneyap sınavında ilk aşamayı geçen adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı

Deneyap sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, Deneyap sonuçlarına nereden bakılır?

DENEYAP Uygulama Sınavı 42 ilde eş zamanlı olarak 1 Ekim 2022 tarihinde yapıldı. Sınav sonuçlarına göre 21.773 adaydan 8.223 öğrenci DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak.

Deneyap sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

DENEYAP Atölyelerinin öğrenci seçme sınav sürecinde birinci aşamayı tamamlayarak ikinci aşama sınavına hak kazanan adaylar bu sınavda kendilerine sunulan tema doğrultusunda verilen malzeme kiti ile özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yapacak.

Bu yılki teması “Çevre Dostu Yük Gemisi” olarak belirlenen uygulama sınavında adaylar; kendilerine verilen sürede tasarlayacakları geminin belirlenen hedefe yük taşımasını sağlayacak. İki saatlik süre sonunda tamamlanan projeler belirli kriterler doğrultusunda değerlendirilmek üzere jüri üyelerine sunulacak.

Öğrencilerin projeleri jüri üyeleri tarafından ayrıca kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma gibi çeşitli beceriler yönünden de değerlendirilecek. Lise seviyesindeki öğrenci adaylarının sınavı 08.00-13.00, ortaokul seviyesindeki adayların ise 13.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Denayap sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih netleşmedi.