Gazete Vatan Logo

Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? MEB 2020 bursluluk sınav giriş belgesi nereden çıkarılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak bursluluk sınavı internette araştırılan konular arasında geliyor. İOKBS bursuluk sınavı yarın yapılacak. Adaylar bursluluk sınavı giriş belgelerini nasıl alacağını merak ediyor. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? MEB 2020 bursluluk sınav giriş belgesi nereden çıkarılır? İOKBS bursluluk sınavına giriş belgesi nasıl alınır 2020? İOKBS bursluluk sınavı konuları...

Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? MEB 2020 bursluluk sınav giriş belgesi nereden çıkarılır?

Bursluluk sınavına kısa bir zaman kala İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencleri İOKBS sınav giriş belgelerinin nasıl sorgulanacağını araştırıyor. Adaylar bu yıl pandemi nedeniyle eğitim gördükleri sınıfın birinci dönem konularından sorumlu tutulacak. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? MEB 2020 bursluluk sınav giriş belgesi nereden çıkarılır? İOKBS bursluluk sınavına giriş belgesi nasıl alınır 2020? İşte detaylar...

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanacak 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin gireceği 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 5 Eylül Cumartesi (yarın) gerçekleştirilecek. Merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek sınav, yarın saat 10.00'da başlayacak, 12.00'de sona erecek. Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak. Öğrenciler bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Haberin Devamı

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30'da fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulunacak. Öğrenciler, yanlarında getirecekleri fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesiyle sınava girecek.
T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı geçerli kabul edilecek. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler, sınava kesinlikle alınmayacak.
Öğrenciler yanlarında koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.
Bursluluk sınavı sonuçları, 28 Eylül'de ilan edilecek.

BURSLULUK SINAVI YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BURSLULUK SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKACAK?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) girecek öğrencilerin de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10’uncu ve 11’uncu sınıf öğrencilerimiz 9’uncu sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerimiz de sadece 9’uncu sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak.” dedi.

Haberin Devamı