Gazete Vatan Logo

Burs başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

2021-2022 dönemi KYK burs başvuruları 9 Kasım'da sona erdi. Başvurularını gerçekleştiren üniversite öğrencilerinin gözü Gençlik Spor Bakanlığı tarafından duyurulacak sonuçlara çevrildi. Burs sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için belge onay süreci başlayacak. Onay süreci tamamlandıktan sonra KYK bursları 3 aylık toplu olarak ödenecek. Peki, Burs başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs süreci ile ilgili detaylar...

Burs başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine verilen burslar için başvuru süreci 9 Kasım'da sona erdi. Öğrenciler, bakanlık tarafından açıklanacak sonuçları bekliyor. Geri ödemeli (kredi) ve geri ödemesiz (burs) olmak üzere iki şekilde alınacak olan KYK bursu sonuçlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı duyuracak. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? Burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

KYK bursu için üniversite öğrencileri için bekleyiş devam ediyor. Başvuruları 9 Kasım'da tamamlanan KYK burs ve kredilerin sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi.

2021 BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. 2021 yılı başvuruları 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK!

Üniversiteyi yeni kazanan veya ilk kez burs-kredi alacak öğrencilerin ödemeleri bursa müracaat ettikleri eğitim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim sürecinde ödeme yapılmaktadır. Burs başvuru sonuçlarının Aralık ayında açıklanacağı varsayılarak ilk ödemenin Ocak ayı itibariyle yapılması bekleniyor. Öğrenciler Ekim-Kasım ve Aralık ayı burs ödemelerini toplu olarak alacak.

Haberin Devamı

KYK BURSU KAÇ TL?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.