Gazete Vatan Logo

ATA AÖF harf notu karşılıkları 2022! DD, CC, BB, AA ne demek, ATA AÖF harf notu anlamları? ATA AÖF ders geçme notu kaç 2022?

ATA AÖF harf notu karşılıkları ve puan karşılığı merak ediliyor. ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih sorgulanırken ATA AÖF ders geçme notu kaç 2022, sorusuna yanıt aranıyor. Geçtiğimiz hafta yapılan güz dönemi Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine (ATA AÖF) final sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor. Peki, ATA AÖF ders geçme notu kaç 2022, CC geçer mi? İşte ATA AÖF harf notu karşılıkları 2022...

ATA AÖF harf notu karşılıkları 2022! DD, CC, BB, AA ne demek, ATA AÖF harf notu anlamları? ATA AÖF ders geçme notu kaç 2022?

Erzurum Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi final sınav sonuçları merakla beklenirken, 2021 2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi final sınavına giren öğrenciler aynı zamanda ATA AÖF harf notu karşılıkları, anlamları sorgulanıyor. Peki, ATA AÖF ders geçme notu kaç 2022? CC geçer mi? DD, CC, BB, AA harf notları ne demek?

ATA AÖF HARF NOTU KARŞILIKLARI 2022 NE, ATA AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ 2022?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…" denilmektedir.

ATA AÖF HARF NOTLARIN ANLAMLARI

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

Haberin Devamı

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.