Gazete Vatan Logo

Ara tatil ne zaman bitiyor, 22 Kasım okullar açılacak mı? Uzaktan eğitim olacak mı?

15 Kasım’da ara tatile giren öğrenciler okullar hazırlıkları için arama motorlarına yönelerek, tatilin ne zaman biteceğini, uzayıp uzamayacağını merak ediliyor. 9 gün süren ara tatilin ikincisi Nisan ayında uygulanacak. Peki, Tatil ne zaman bitiyor, ara tatil uzayacak mı? 22 Kasım okullar açılacak mı, okullar uzaktan eğitime geçecek mi?

Ara tatil ne zaman bitiyor, 22 Kasım okullar açılacak mı? Uzaktan eğitim olacak mı?

Hafta sonu tatili ile 9 günlük tatile giren öğrenciler ve veliler 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinin ne zaman sonlanacağını sorguluyor. Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül'de yüz yüze ve tam zamanlı eğitime başlayan öğrenciler, 9 günlük tatilin sonuna yaklaşıyor. Peki, Tatil ne zaman bitiyor, ara tatil uzayacak mı? 22 Kasım okullar açılacak mı, okullar uzaktan eğitime geçecek mi?

22 Kasım okullar açılıyor mu, ara tatil ne zaman bitiyor?

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yani okullar 22 Kasım Pazartesi açılacak.

*1. dönem ara tatili 15-19 Kasım, Okullar 22 Kasım itibariyle açılacak.

*Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat,

*2. dönem ara tatili 11-15 Nisan,

* Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME Mİ GEÇECEK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise geçtiğimiz haftalarda konu hakkında şu açıklamalarda bulundu.

Sistem belli bir takvim içinde işliyor. Sorunlu sınıflar 14 gün ara verdi, sonra yeniden devam ettiler. Müdahale problemin olduğu yerde yapılacak. Vaka olan yerlerde ara veriyoruz.  Şu andaki oranlarımız alarm verebilecek bir düzeye hiç ulaşmadı. Onun için tekrar söylüyorum; Okulları kapatmayacağız.

Haberin Devamı