Gazete Vatan Logo

AÖL sınavları iptal mi oldu, Açık Lise Sınavlarında kopya mı çekildi, neden iptal edildi? AÖL sınav iptal olunca ne olur, AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır?

Açık lise sınavları iptal mi oldu, AÖL sınavı iptal edildi mi? Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavının detayları güncelleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınava katılan bazı öğrencilerin ekranında kırmızı bir şerit şeklinde 'AÖL sınav iptal' uyarısı çıktı. Uyarıyı gören öğrenciler “AÖL sınav iptal yazıyor ne yapmalıyım? AÖL sınav iptal olunca ne olur?” sorularına yanıt aramaya başladı.

AÖL sınavları iptal mi oldu, Açık Lise Sınavlarında kopya mı çekildi, neden iptal edildi? AÖL sınav iptal olunca ne olur, AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır?

AÖL sınavı iptal mi, AÖL sınav iptal yazıyor ne yapmalıyım? Sınava katılan bazı öğrencilerin ekranında AÖL sınav iptal yazıyor. Açık lise sınavında kopya çektikleri belirlenen 60 bin öğrencinin sınavı Gözlemciler Komisyonu tarafından iptal edildi.

Açık lise sınavları iptal edildi mi?

Online olarak gerçekleşen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavında kopya çektiği belirlenen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

Gözlemciler komisyonu tarafından tespiti yapılan kopya olayında dışardan lise bitirme sınavına giren öğrencilerden 60 bin tanesinin sınavı geçersiz sayıldı. 

6 Haziran‘da çevrimiçi olarak başlayan sınavlara giren öğrencilerden bir kısmının soruların fotoğraflarını çekerek paylaşım yaptıkları tespit edildi.  

Sınav hareketleri izlemeye alınan bu öğrencilerin 60 bin kişi olarak belirlenmesiyle sınavları da geçersiz sayıldı.  

AÖL sınav iptal olunca ne olur?

Gözlemciler komisyonunun bu öğrencilerin girdiği tüm sınavların da iptal edilirken, söz konusu öğrenciler 2 yıl boyunca hiçbir sınava alınmayacak. Öğrenim çağı dışındakiler sınavlara girebilecek.

Haberin Devamı

AÖL sınav iptal yazıyor ne demek, ne yapmalıyım?

Herhangi bir usulsüzlük (kopya) durumunda AÖL sınav iptal uyarısı gelebiliyor. Online olarak gerçekleştirilen Açıköğretim Lise sınavlarına giren adaylar aynı internet IP'si üzerinden aynı bilgisayar veya başka cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapıldığında, sistem kopya uyarısı algılıyor.

Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor. Bu durumda girmiş olduğunuz sınav iptal ediliyor.