Gazete Vatan Logo

AÖL sınavı ne zaman açıklanır? AÖL geçme notu!

Eğitimleri açık öğretim lisesinden devam eden öğrencilerin bugünlerde en merak ettiği soru AÖL sınavı ne zaman açıklanır? Sorusudur. İşte detaylar…

AÖL sınavı ne zaman açıklanır? AÖL geçme notu!

Açıköğretim lisesinde okuyan öğrenciler bir yandan AÖL sınavı ne zaman açıklanır? sorusunu sorarken, bir yandan da AÖL geçme notu nedir? sorusuna yanıt arıyor.

AÖL sınavı ne zaman açıklanır?

7-8 Aralık'ta yapılan AÖL sınav sonuçları MEB tarafından 2 Ocak'ta açıklanacak.

AÖL geçme notu

Açık Lise ders geçme notu 45 puandır. Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle örgün liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ancak bu değişiklik şu ana kadar Açık Öğretim Lisesi’nde uygulanmamıştır.

Açık Öğretim Lisesi sınavları dönem sonlarında, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında;

– Her dersten 20 soru sorulmaktadır ve her soru 4 seçeneklidir.
– Açık Lise sınavlarında her doğru cevabın değeri 5 puandır,
– Sınavda, 20 sorudan en az 9 soruya doğru cevap veren öğrenci 45 puan alır ve başarılı sayılır.

Haberin Devamı

Açık lise sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları hiçbir şekilde etkilememektedir.

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 6 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Ders Seçme ve Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri ise 8 Ocak - 4 Şubat 2020 tarihleri arasında olacak.