Gazete Vatan Logo

AÖL sınav tarihleri belli oldu mu? Açık Lise 3. Dönem sınavları ne zaman? MEB AÖL sınav tarihleri 2022!

Liseyi açıktan tamamlamak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Açık Öğretim Liselerinde (AÖL) Eğitim gören binlerce öğrenci, 3. Dönem sınav tarihlerini merak ediyor. Peki, AÖL sınav tarihleri belli oldu mu? Açık Lise 3. Dönem sınavları ne zaman? MEB AÖL sınav tarihleri 2022!

AÖL sınav tarihleri belli oldu mu? Açık Lise 3. Dönem sınavları ne zaman? MEB AÖL sınav tarihleri 2022!

AÖL sınav tarihleri binlerce kişini gündeminde! Gözler MEB tarafından yapılacak açıklamalara çevrilirken, 3. Dönem sınavlarının temmuz ayında e-sınav şeklinde yapılacağı duyurulmuştu. Peki, AÖL sınav tarihleri belli oldu mu? Açık Lise 3. Dönem sınavları ne zaman? MEB AÖL sınav tarihleri 2022!

 AÖL SINAVLARI NE ZAMAN, TARİHLER BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 AÖL sınav takvimi daha önce açıklanmıştı. Takvime göre Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - 3. Dönem Sınavı Temmuz 2022'de e Sınav olarak uygulanacak. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü’nden 3. Dönem sınavlarının kesin tarihine yönelik bir tarih açıklaması ise henüz gelmedi.

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI?

AÖL’de eğitim gören öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılıyorlar.