Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? | AÖF sınav soruları

AÖF ne zaman açıklanır? sorusu 14-15 Aralık’ta gerçekleştirilen sınavın ardından araştırılmaya başlandı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi dört oturumda tamamlandı. AÖF sınavında çıkan soruların 16 Aralık Pazartesi günü açıklanmasından sonra öğrenciler AÖF ne zaman açıklanır? sorusuna yanıt arıyor. İşte AÖF sınavı hakkında merak edilenler…

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? | AÖF sınav soruları

AÖF vize sınavı 14-15 Aralık’ta gerçekleştirildi. Dün de AÖF vize sınav soru ve cevapları açıklandı. Şimdi gözler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlendi. Peki, Anadolu Üniversitesi AÖF sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖF NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖF vize sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen senelerdeki sınavları göz önünde bulundurduğumuzda AÖF sınav sonuçlarının 18-19 Ocak tarihlerinde açıklanması öngörülüyor.

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

AÖF sınav soruları ve cevaplarına ekampüs üzerinden ulaşmak mümkündür. ANADOLUM ekampüs sitesine giriş yaptıktan sonra (https://ekampus.anadolu.edu.tr) TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.

AÖF SINAV GEÇME SİSTEMİ (AÖF Puan hesaplama)

Her dersin başarı notu, ara sınav notunun yüzde 30 ile yıl sonu ve bütünleme sınav notunun yüzde 70 toplanarak bulunur. Arasınav notu 60, yıl sonu notu 70 olan öğrenci; Arasınavın ağırlığına göre (yüzde 30) 18 puan alacak. Yani, 60 . 30 : 100 = 18 not alacaktır.

Haberin Devamı

Yıl sonu sınavının ağırlığı yüzde 70 olduğuna göre,

70 . 70 : 100 = 49 not alacaktır.

Arasınav ve yıl sonu sınavının not toplamı

18 + 49 = 67 başarı notunuz olacaktır.

Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 50 ve daha yukarısı olmalıdır.

Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte, bu sınavlardaki başarı notu da hesabı da yukarıdaki örneklere göre yapılmaktadır.