Gazete Vatan Logo

AÖF diplomalar ne zaman verilecek 2022? AÖF diploması nasıl alınır, kaç günde gelir?

AÖF diplomaları ne zaman verilecek? AÖF final sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar diploma konusu hakkında yapılan aramalar arttı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Peki, AÖF diploması nasıl alınır, kaç günde gelir?

AÖF diplomalar ne zaman verilecek 2022? AÖF diploması nasıl alınır, kaç günde gelir?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, final sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından diplomaları beklemeye başladı. Peki, AÖF diploması nasıl alınır, kaç günde gelir?

AÖF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLECEK 2022?

AÖF diplomaları ile ilgili açıklama Anadolu Üniversitesi tarafından yapıldı. Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçlarının duyurulmasının ardından 20 gün içinde hazırlanıp AÖF bürolarına gönderilecek.

Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler. Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler.

Haberin Devamı

Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez.

Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.

Mezunlarımıza diploma haricinde Geçici Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesi gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.

Fakülteye dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/ dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.

Öğrenciler diplomanın düzenlenmesinden sonra kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklik önceki durumu geçersiz kılmayacağından diplomalarını bilgi değişikliğini gösteren resmi belge ile birlikte kullanmaları gerekmektedir."