Gazete Vatan Logo

ALES ne zaman? ALES geç başvuru ücreti ne kadar, başvurular nasıl yapılır?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için geç başvuruları bugün alınacak. Adaylar başvurularını başvuru süresi içinde bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler. Peki, ALES ne zaman? ALES geç başvuru ücreti ne kadar? ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES geçerlilik süresi kaç yıl? İşte detaylar…

ALES ne zaman? ALES geç başvuru ücreti ne kadar, başvurular nasıl yapılır?

Yüksek lisans, doktora, akademik personel alımlarında geçerli olan ALES sınavı için geç başvuruları alınmaya başlandı. Adaylar başvurularını bugün 23.59’a kadar yapabilecek.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını , sınava başvuru süresi içinde bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler.

ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022 ALES 3 sınavı için geç başvuru ücreti 277,50 TL olarak belirlendi.

ALES 3 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 3 sınavı 20 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak.

Haberin Devamı

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

ÖSYM tarafından kılavuzda yayımlanan bilgilere göre ALES sınavının sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.