Gazete Vatan Logo

ALES ne zaman açıklanır 2021? ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları aramaları sınav sonrası arttı. ALES/3 oturumu 12 Kasım’da düzenlendi. Sınava giren adaylar merakla kaç puan alacaklarını sorguluyor. ALES sınavının değerlendirme sonuçları ÖSYM duyurusu ile erişime açılacak. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES 3 sonuçları hakkında merak edilenler…

ALES ne zaman açıklanır 2021? ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi?

ALES sınav sonuçları merakla bekleniyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sonuçları adayların erişimine açılacak. ALES sınavının değerlendirme sonuçları için ÖSYM duyurusu yakından takip ediliyor. ALES sonuçları öğrenci T.C kimlik numarası ve şifresi ile sorgulanacak. Peki, ALES ne zaman açıklanır 2021? ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi?

ALES SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Takvime göre ALES/3 sonuçları 16 Aralık tarihinde yayınlanacak. Ancak, ÖSYM'nin işlemleri erken tamamlaması durumunda ALES sonuçları daha erken de açıklanabilir.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’ninhttps://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.