Gazete Vatan Logo

Açık öğretim sınavları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Liseyi açıktan okuyan binlerce öğrenci AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. AÖL sınavları 29 Temmuz’da tamamlanmıştı. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak sonuçlara çevrildi. Peki, Açık öğretim sınavları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Açık öğretim sınavları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Açık Öğretim Lisesi sınavları tamamlandı. Sınava katılan binlerce aday AÖL 3. Dönem sınavlarının ne zaman açıklanacağını merak ederken gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Peki, Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖL sınav sonuç tarihi!

AÖL 3. dönem sınavları 20 Temmuz 2022  tarihi saat 09:30'dan, 29 Temmuz 2022 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapıldı.

AÇIK LİSE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. AÖL sonuçlarının birkaç hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

AÇIK LİSE SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarını öğrenciler AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebilecekler. Sonuçlar T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulanabilmektedir.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÇIK ÖĞRETİM SINAV SONUCU NASIL HESAPLANACAK?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Haberin Devamı

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.