Gazete Vatan Logo

Açık öğretim lise sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu? Sınav merkezi tercihlerinde son günler!

Lise eğitimlerini açıköğretim üzerinden sürdürenler için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavlarının yapılacağı tarih merak ediliyor. Sınavlara hazırlanan öğrenciler internette sıklıkla 'Açık Öğretim Lisesi Sınavı ne zaman? Açık lise sınavları ne zaman olacak? Açık lise sınav merkezi tercihleri nasıl yapılır?' sorularını merak ediyor. Açık lise kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu? İşte Açık Öğretim sınavlarının tarihleri ve Açık Öğretim Liseleri kayıt yenileme takvimi...

Açık öğretim lise sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu? Sınav merkezi tercihlerinde son günler!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi sınavlarının yapılacağı tarihleri geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Peki, Açık Öğretim Lisesi Sınavı ne zaman? Açık lise sınavları ne zaman olacak? Açık lise sınav merkezi tercihleri nasıl yapılır? Açık lise kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu? İşte Açık Öğretim sınavlarının tarihleri ve Açık liseleri kayıt yenileme takvimi...
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan duyuru şu şekilde:
"Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2’ inci dönem sınavlarının; Açık Öğretim Kurumları Sınavlarının “teknik hazırlık” süresinin 30 gün olması ve sınav takvimindeki gelişmeler nedeniyle, 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır."
AÇIK LİSE SINAV MERKEZİ TERCİHLERİ İÇİN SON 2 GÜN!
Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen sınavların Açık Öğretim Lisesi 2019 2. Dönem sınavı sınav merkezi tercihleri ile ilgili uyarı yayınladı. İşte açık lise sınav merkezi tercihleri ile ilgili açıklama:
"Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen; Açık Öğretim Lisesi 2019 - 2. Dönem sınavı, 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacaktır.
2019 - 2. Dönem sınavı ertelenmeden önce; 2019-2. Döneminde yeni kayıt olan veya kayıt yenileyen öğrencilerimiz, seçmiş olduğu dersleri ve sınava girmek istedikleri sınav merkezlerini, 1 - 9 Haziran 2020 tarihleri arasında öncelikli olarak kendi şifreleriyle (şifreleri olmayan öğrencilerimiz 444 0 632 (mebim) aracılığıyla ya da halk eğitim merkezi müdürlüklerinden şifrelerini öğrenebilirler) daha önce seçmiş oldukları dersleri ve sınava girmek istedikleri sınav merkezlerini değiştirebilirler.
Ayrıca; ceza ve tevkifevlerinden tahliye olan öğrencilerimiz; 444 0 632 (mebim) aracılığıyla tutuklu hükümlü ibaresini kaldırtarak, daha önce seçmiş oldukları dersleri ve girmek istedikleri sınav merkezini güncelleyebileceklerdir."
AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başında yayınlanan takvime göre Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme tarihleri belli olmuştu. Ancak corona virüs nedeniyle yapılamayan 2. dönem sınavlarının ileri bir tarihe ötelenmesi nedeniyle sınav takvimi de değişti. Milli Eğitim Bakanlığı corona virüs sonrası kayıt tarihlerini içeren yeni iş takvimini paylaşmadı.

Haberin Devamı