Gazete Vatan Logo

Açık Lise (AÖL) 4. dönem sınavları yapılacak mı? Açık lise ek sınav olacak mı 2023?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları çevrim içi olarak tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 28 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen sınavların ardından gözler 4. Dönem sınavların yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Peki, Açık Lise AÖL 4. dönem sınavları yapılacak mı? Açık lise ek sınav olacak mı 2023?

Açık Lise (AÖL) 4. dönem sınavları yapılacak mı? Açık lise ek sınav olacak mı 2023?

AÖL 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 3. dönem online (çevrim içi) sınavlarına; 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 3. dönem sınavları için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemini yaptıran aktif öğrenciler katılım sağladı. Sınav sona ererken Açık Lise (AÖL) 4. dönem sınavlarının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

AÖL EK SINAV OLACAK MI?

2021 yılında ve daha önceki dönemlerde yapılan ek sınavların bu sene uygulanıp uygulanmayacağı araştırılıyor.Ancak MEB tarafından bu yıl AÖL ek sınav olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

3. dönem sınav sonuçlarının erişime açılması ile bu konu netlik kazanacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 4. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN 2023?

AÖL sınavlarının sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde duyurulacak. AÖL 3. dönem sınav sonucunun Ağustos ayının son haftasında paylaşılması bekleniyor. AÖL (Açıköğretim Lisesi) 3. dönem sınavlarına katılım sağlayan öğrenciler sonuçlarını Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi'nden öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

3. Dönem sınavları olarak da bilinen ek sınava belirtilen tarihler arasında kayıt yenileyen tüm öğrenciler katılım sağlayabilmektedir. Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında duyurulmaz. Ek sınavların dönemden sayılıp sayılmayacağı Bakan oluruyla belirlenir.

AÖL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

AÖL yeni dönem kayıtları ile ilgili olarak henüz bir bilgi paylaşılmadı. Ancak 2023-2024 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin Eylül ayında başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.