Gazete Vatan Logo

9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 9. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Bu dönem aynı zamanda liseye giriş olarak matematik konuları üzerinden ele alınmaktadır. 2023 2024 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı üçgenler ile trigonometri üzerinden ağırlıklı şekilde bu dönemi sunar. Tabii bunlar içerisinde ilk dönem olarak mantık, kümeler, denklem ve eşitsizlikler gibi konularda yine giriş şeklinde ele alınır. Bu konuların önemli bir kısmı aynı zamanda üniversite sınavında çıkar. O yüzden öğrencilerin 9. sınıf itibariyle matematik konularını öğrenme noktasında ağırlık vermesi önemlidir.

9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 9. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

9 sınıf matematik konuları MEB bünyesinde müfredat üzerinden öğrencilerin ilk defa göreceği farklı konuları ele alır. Özellikle bunlar içerisinde trigonometri başta yer almaktadır. Aynı zamanda mantık ve kümeler ile birlikte geometriye de giriş gerçekleşmektedir.

- Kümeler

- Denklem ve eşitsizlikler

- Mantık

- Denklem ve eşitsizlikler üzerinden uygulama

- Üçgenler

- Veri

Özellikle üçgenler kendi içerisinde geniş bir konu alanına yayılmaktadır. Bu konu içerisinde üçgenler ile birlikte bağ kuran trigonometri konusuna giriş gerçekleşir.

2023/2024 9. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Her iki dönem itibariyle bakıldığı zaman 2023-2024 9. sınıf matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında ağırlıklı yeni konular üzerinden öne çıkmaktadır. Öğrenciler farklı dönemler doğrultusunda yeni konuları öğrenirken, aynı zamanda lise dönemi için önemli bir temel oluşturur.

9.sınıf 1. dönem matematik konuları; Mantık ve küme ile beraber denklem ve eşitsizlikler üzerinden 1. dönem matematik konuları ele alınır. Özellikle de denklem ve eşitsizlikler konusunda uygulamalı olarak çalışmalar gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

Öğrencilerin gelecekte karşılarına çıkacak olan farklı problemler üzerinden çözüme kavuşması adına bu konular önemlidir. Aynı zamanda liseye giriş olarak da ele alınacak olan bu dönem için, üniversite sınavı konusunda da güçlü bir temel oluşturma şansı elde edilir.

9.sınıf 2. dönem matematik konuları; Dönem içerisinde denklem ve eşitsizlikler konusunda devam edilir. Çünkü yoğun ve geniş bir yelpazeye ayrılan konular içerdiğini söylemek mümkün olur. Aynı zamanda üçgen yine detaylı olarak ele alınmak suretiyle trigonometri üzerinden de öğretilmektedir. Üçgen genel elemanları, temel kavramlar ve eşlik ile benzer gibi birçok konu değerlendirilir. Veri ve veri analizi üzerinden de ele alınan konular kapsamında işlemler yapılır.

2023/2024 9. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Bu sene itibariyle 2 dönem üzerinden matematik konuları yeni konularda giriş imkanı vermektedir. Öğrenciler trigonometri ile beraber bu konu üzerinden geometri eşliğinde bağlantı kurar. Tabii mantık ve kümeler ile denklem ve eşitsizlikler gibi konular özellikle sonraki lise sınıfları için güçlü bir temel oluşturur.

Haberin Devamı

Bu sene itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde yer alan konular, öğrencilerin gelecekteki sınavlara hazırlanmasına imkan vermektedir. Zira sadece üniversite sınavı değil üniversiteye girdikten sonra da bu konulara devam edilir.