Gazete Vatan Logo

6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 6. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

2023-2024 sezonu itibariyle yeni yıl 6. sınıf matematik konuları belli oldu. Bu sene öğrenciler için müfredat içerisinde doğal sayılar, çarpanlar ve kümeler ile tam sayılar öne çıkıyor. Aynı zamanda cebirsel ifadeler, oranlar, alan hesaplama ya da geometrik cisim ile sıvı ölçme gibi konulara devam edilmektedir.

6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 6. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Bilindiği gibi geometrik cisimler 5. sınıfta da verilmektedir. Bu dönem devam edilerek öğrencilerin konuyu daha iyi pekiştirmesine olanak sağlanıyor. 2 dönem itibariyle bazı konular ilk dönem ve 2. dönem olarak aynı verilebilir ve devam edebilir.

6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Çocuklar için güçlü bir müfredat ile 2023/2024 dönemi başlıyor. Bu sezon adına onlar için matematik üzerinden birçok farklı konu hem sayılar hem de geometrik şekiller üzerinden değerlendirilmektedir.

- Doğal sayılar ile işlem

- Tam sayılar

- Kümeler

- Çarpanlar ve katları

- Ondalık gösterim

- Kesirler eşliğinde işlemler

- Cebirsel ifadeler

- Oran

- Aç

- Veri analiz

- Veri toplama ve değerlendirme

- Sıvı ölçme

- Geometrik cisimler

- Çember

Bu şekilde yukarıda olduğu gibi her iki dönem kapsamında öğrenciler için matematik yeni sezon konuları öne çıkıyor. Özellikle öğrenciler için güçlü bir temel oluşturması ile beraber gelecek adına sınavlar konusunda onların bu konuları idrak etmesine imkan vermektedir.

2023/2024 6. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Haberin Devamı

6. sınıf matematik Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında tüm konular üzerinden sunulmuş durumdadır. Özellikle de 2023/2024 sezonu için çocuklar iki dönem dahilinde sayılar ile geometrik cisimlere devam etmektedir. Tabii bu konuları her iki dönem üzerinden ele alarak anlatmak gerekir.

6. sınıf 1. dönem matematik konuları; Bu dönem daha çok sayıları ele almak suretiyle işlemler üzerinden konular değerlendirilmektedir. Özellikle doğal sayılar ile işlemler, çarpanlar ve katsayıları, tam sayılar ve kümeler ile kesirler ve ondalık gösterimler öğretilmektedir. Böylece doğal sayılar ve tam sayılar gibi birçok sayı üzerinden temel konular tamamlanmış olur.

6. sınıf 2. dönem matematik konuları; Söz konusu 2. dönem olduğunda bu sene hem geometrik cisimler hem de sayılar üzerinden öğretim devam eder. Özellikle oranlar, cebirsel ifadeler, çember, açılar, veri analizi, veri toplama ve değerlendirme ile sıvı ölçme ya da alan ölçme gibi konular bulunmaktadır. Öğrenciler bu konular ile beraber geometriyi temel anlamda bitirirken, ölçme açısından da işlem yapma yeteneği kazanır.

Haberin Devamı

6. Sınıf Matematik Konularına Giriş

6. sınıf üzerinden bakıldığında matematik konuları öğrenciler için sayılar ve geometrik cisimlerin temelini oluşturmasına olanak tanımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öne çıkan müfredat 2023-2024 yılı için detaylı şekilde ele alınmış durumdadır.

Her iki dönem eşliğinde öğrenciler veri analizleri, değerlendirme, geometrik cisimler ya da sayılar üzerinden konulara hakim olmaktadır. Aynı zamanda bu konular üzerinden işlem yapma yeteneği kazanırlar.