Gazete Vatan Logo

4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Matematikte doğal sayılar ve kesirler sayıların ağırlıklı olarak ele alındığı dönem 4. sınıf matematik konularıdır. Tabii aynı zamanda uzunluk ve zaman ölçme, geometri ile beraber Milli Eğitim Bakanlığı kapsamındaki müfredatta birçok konu bulunuyor. Öğrencilerin doğal sayılar ile diğer sayı çeşitleri üzerinden temel oluşturma şansını sağlayan bir müfredat olduğunu söylemek mümkün olur. İki dönem kapsamında farklı konular birbirlerine ayrılmış şekilde öğretim verilmektedir.

4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

4. sınıf matematik konuları ağırlıklı şekilde sayılar üzerinden ön plana çıkmaktadır. Öğrenciler doğal sayılar ve kesirlerin yanıtları ayrıca geometriye güçlü bir giriş gerçekleştirir.

- Doğal sayılarla toplama işlemi

- Doğal sayılarla çıkarma işlemi

- Doğal sayılarla çarpma işlemi

- Doğal sayılarla bölme işlemi

- Kesirlerle toplama

- Kesirlerle çıkarma işlemi

- Kesirler

- Zamanı ölçme

- Veri toplama ve değerlendirme

- Geometride temel kavramlar

- Geometri ile cisimler

- Uzunluk ölçme

- Çevre ölçme

- Alan ölçme

- Tartma

- Sıvı ölçme

Yukarıda verilen ana konular ile beraber 4. sınıf matematik konuları öne çıkmaktadır. Öğrenciler için aynı zamanda bu konular kendi içerisinde açılarak birçok farklı konuyu detaylı şekilde öğretir.

2023/2024 4. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

2023 2024 4. sınıf matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında müfredat üzerinden detaylı bir konu sunuyor. Özellikle ilk dönem sayıları ağırlıklı vermek suretiyle öğretim gerçekleşir. Daha sonra 2. dönem kapsamında ise öğrenciler geometri üzerinden ağırlıklı şekilde dersleri almaktadır.

Haberin Devamı

4. sınıf 1. dönem matematik konuları; Bu dönemde doğal sayılar ile beraber kesirler ağırlıklı olarak işlemler gerçekleşir. Özellikle toplam ve çıkarma ile çarpma ve bölme gibi işlemler bu ana konular dahilinde ele alınır. Ayrıca kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri de yine bu dönem içerisinde öğretilmektedir. Özellikle bu konuların temel olarak alınması noktasında öğrencilerin dikkat etmesi çok önemlidir.

4. sınıf 2. dönem matematik konuları; Bu dönemde ise ölçme ve değerlendirme konuları ele alınmaktadır. Özellikle de geometri üzerinden çevre uzunluğu, alan ve kenar gibi hesaplamalar öne çıkıyor. Diğer yandan sıvı ölçme konusu da bulunuyor. Öğrenciler temel olarak geometriyi öğrenmek suretiyle güçlü bir giriş gerçekleştirir. O yüzden bu dönem geometri ağırlıklı olarak öne çıkarken, birçok farklı uzunluk ölçülerinde hesaplama imkanı sağlanır.

2003-2024 4. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Haberin Devamı

Matematik konuları 4 sınıf içerisinde 2023 2024 müfredatında sayılar ve aynı zamanda geometri üzerinden ele alınmaktadır. Özellikle de doğal sayılar üzerinden işlem yapma bilgisi ve yeteneği bu dönem içerisinde öğrencilere aktarılır.

Böylece doğal sayılar ile birlikte kesirler üzerinden temel yapılarak gelecekteki sınavlar için güçlü bir bilgi oluşturulur. Aynı zamanda yine geometri açısından temel oluşturmak amaçlı bu dönem önemli bir yere sahiptir. O yüzden öğrencilerin bu dönemi ciddiye alması ve müfredatı dikkatli bir şekilde öğrenmesi çok önemlidir.