Gazete Vatan Logo

3. dönem AÖL sınav tarihi 2022 merak ediliyor! AÖL sınavları ne zaman, online mı yüz yüze mi?

AÖL sınav tarihleri, 3. dönem sınavları için araştırmalar devam ediyor. Lise eğitimini dışarıdan bitirmek isteyen adaylar ders seçimi ve kayıt yenileme işlemlerini tamamladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları temmuz ayında düzenlenecek. Peki, AÖL sınavları ne zaman, online mı, yüz yüze mi olacak? İşte AÖL 3. dönem sınav tarihleri 2022…

3. dönem AÖL sınav tarihi 2022 merak ediliyor! AÖL sınavları ne zaman, online mı yüz yüze mi?

3. dönem AÖL sınav tarihi 2022 için yapılan araştırmalar arttı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL sınav tarihleri için temmuz ayı işaret edildi. Kayıt işlemlerini yapan adaylar, AÖL 3. dönem sınavına katılacak. Peki AÖL sınavları ne zaman, online mı yüz yüze mi olacak?

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

2022 MEB sınav uygulamaları takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- 3. Dönem Sınavı Temmuz ayında gerçekleşecek.

Sınavın tarihi ile ilgili güncel bir duyuru yayınlanmadı.

AÖL 3. DÖNEM SINAV TARİHLERİ 2022

MEB 2022 sınav takviminde yer alan bilgilere göre Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavı temmuz ayında gerçekleşecek. e-Sınav olarak yapılacak olan sınavın kesin tarihi ilerleyen haftalarda açıklanacak.

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılıyorlar.

Haberin Devamı

Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremiyorlar.

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Açık lise sınavları online olarak uygulanacak.