Gazete Vatan Logo

24 Kasım neden öğretmenler günü? 24 Kasım'da ne oldu, Öğretmenler Günü nereden çıktı, günü kim ilan etti?

Öğretmenler Günü neden 24 Kasım’da kutlanıyor, Öğretmenler Günü'nü kim ilan etti? Öğretmenler Günü, 24 Kasım’da kutlanıyor. Öğretmenlik mesleğini icra eden vatandaşlar ve yakınları Öğretmenler Günü’nü 24 Kasım’da kutlarken günün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı da merak ediliyor. Peki, Öğretmenler Günü nereden çıktı, öğretmenler gününü kim ilan etti?

24 Kasım neden öğretmenler günü? 24 Kasım'da ne oldu, Öğretmenler Günü nereden çıktı, günü kim ilan etti?

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün nereden ve ne zaman çıktığı günün anlam ve önemine istinaden aranıyor. Peki, 24 Kasım neden öğretmenler günü? 24 Kasım'da ne oldu, Öğretmenler Günü nereden çıktı, günü kim ilan etti?

24 Kasım neden öğretmenler günü? 24 Kasım'da ne oldu?

Türkiye'de Öğretmenler Günü 1981 yılında başlamış bir uygulamadır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininim kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Haberin Devamı