Gazete Vatan Logo

2022 YKS taban puanları! Üniversite taban puanları kaç, YKS ek tercihler ne zaman?

Üniversite taban puanları, 2 yıllık ve 4 yıllık seçenekleri ile YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yeniden gündeme geldi. Peki, Üniversite taban puanları kaç, YKS ek tercihler ne zaman? İşte 2022 YKS taban puanları

2022 YKS taban puanları! Üniversite taban puanları kaç, YKS ek tercihler ne zaman?

2022 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2022 yılı yerleştirme puanları ile 2022 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır. YKS 2022 sınavına TYT alanında 3 milyon 8 bin 287 kişi, AYT'de 1 milyon 852 bin 678 kişi, YDT alanında ise 132 bin 485 öğrenci katılım gösterdi.

2022 YKS taban puanları

YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİ TIKLAYINIZ

4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI (TABLO-4) İÇİN TIKLAYINIZ 

2 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI (TABLO-3) İÇİN TIKLAYINIZ

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.