Gazete Vatan Logo

2022 KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman başlıyor? DHBT sınavına kimler girebilir?

2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için adaylar başvuru ve sınav tarihini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sözleşmeli ve kadrolu çalışmak isteyenler 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavına girmesi gerekiyor. Din görevlerinde çalışmak isteyenler sıklıkla DHBT sınavı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, 2022 KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman başlıyor? DHBT sınavına kimler girebilir? İşte DHBT başvuru tarihi!

2022 KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman başlıyor? DHBT sınavına kimler girebilir?

2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı başvuru tarihi pek çok adayın gündeminde yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din görevlerinde bulunmak isteyenlerin girdiği DHBT sınavı tarihi, başvuru ve şartları merak ediliyor. Peki, 2022 KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman başlıyor? DHBT sınavına kimler girebilir? İşte DHBT başvuru tarihi!

DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için başvurular 7-17 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek.

DHBT SINAVI NE ZAMAN?

KPSS DHBT ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek.

DHBT NEDİR?

DHBT sınavı Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak insanların girmiş olduğu bir sınavdır. Diyanet işlerinde görev almak isteyen insanlar KPSS genel kültür, genel yetenek sınavının yanında lisans alanında DHBT sınavına başvurmamalılardır. Din İşleri Başkanlığında din ile alakalı görevlerde yer almak için DHBT sınavına girmek zorunludur.

KİMLER DHBT SINAVLARINA BAŞVURABİLİR?

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

Haberin Devamı

DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır.

Haberin Devamı