Gazete Vatan Logo

2022-ALES/2 sınava giriş belgeleri erişime açıldı! ALES 2 ne zaman? İşte ALESsınav giriş yeri sorgulama ekranı!

ÖSYM duyurdu! 2022-ALES/2 sınava giriş belgeleri erişime açıldı! 21 Ağustos’ta uygulanacak ALES 2 için sınav yerleri belli oldu. Adaylar sınav girecekleri yer bilgisini içeren ALES sınava giriş belgelerine ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden tamin edebilecek. Peki, ALES giriş belgesi nasıl alınır? ALES ne zaman? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES kaç dakika? İşte ALES tarihi ve ALES sınav giriş yeri öğrenme ekranı!

2022-ALES/2 sınava giriş belgeleri erişime açıldı! ALES 2 ne zaman? İşte ALESsınav giriş yeri sorgulama ekranı!

ÖSYM ALES 2 sınava giriş belgelerinin yayınlandığını duyurdu! 21 Ağustos’ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) için sınav yerleri ve sınava ilişkin detaylar adaylar tarafından sorgulanıyor. Peki, ALES giriş belgesi nasıl alınır? ALES ne zaman? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES kaç dakika? İşte ALES tarihi ve ALES sınav giriş yeri öğrenme ekranı!

ALES 2 SINAV YERLERİ BELLİ OLDU

ÖSYM’den yapılan açıklanma şu şekilde:

“2022-ALES/2 Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet  adresinden 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.”

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

ALES 2 NE ZAMAN?

yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) 21 Ağustos 2022’de saat 10.15’te uygulanacak.

Haberin Devamı

ALES’TE KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak. Sınav Türkçe olacak.

ALES KAÇ DAKİKA?

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasak olacak. Adaylara sınav için 150 dakika süre verilecek.

Haberin Devamı