Gazete Vatan Logo

2021 KYK burs başvuruları merak ediliyor! Gözler GSB e-devlet KYK bursu sonucu sorgulama ekranında!

Milyonlarca öğrencinin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı’dan açıklamada! 2021 KYK başvuru sonuçları bekleniyor. Başvuruları 10 Kasım'da sona eren KYK burs ve kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak? KYK bursları ne zaman yatar? KYK bursu ne kadar? İşte KYK burs başvuru sonuçlarına ilişkin tüm detaylar…

2021 KYK burs başvuruları merak ediliyor! Gözler GSB e-devlet KYK bursu sonucu sorgulama ekranında!

KYK bursu başvuru sonuçları milyonlarca öğrencinin gündeminde! Gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. 2022’ye sayılı günler kala KYK burs başvurularının açıklanması bekleniyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak? KYK bursları ne zaman yatar? KYK bursu ne kadar? İşte detaylar…

KYK VE KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca öğrenci KYK burs başvurularını 5-10 Kasım tarihlerinde tamamladı. E-Devlet üzerinden tamamlanan başvurular için şimdi de gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamada.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. 2022 yılına kısa bir süre kala açıklama bekleniyor.

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.’ dedi.

Geçen yıl 28 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında alınan başvuruların sonuçları 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100’e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile %40’ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

KYK burs sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki link üzerinden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl yeniden belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

Burs ödemeleri, bir eğitim yılında 12 kez yapılıyor.

Her ay başında öğencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleşiyor.

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

- Başarısız olma,

- Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,

- Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

- Öğretim kurumunun kapatılması,

- Bakanlığımıza bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma,

- Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Haberin Devamı