Gazete Vatan Logo

20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman sona erecek? 20 bin öğretmen ataması ne zaman açıklanacak? Bakan Özer’den öğretmen atamaları açıklaması!

20 bin öğretmen ataması ile ilgili başvurular bugün sona eriyor. Başvurusu uygun bulunan adayların sözlü sınavları 1 Ağustos’ta başlayacak. 20 bin öğretmen ataması ile ilgili katıldığı televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuruları devam eden öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman sona erecek? 20 bin öğretmen ataması ne zaman açıklanacak? İşte 20 bin öğretmen atama takvimi ve Bakan Özer’in açıklamaları…

20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman sona erecek? 20 bin öğretmen ataması ne zaman açıklanacak? Bakan Özer’den öğretmen atamaları açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin öğretmen atamaları ile ilgili başvuru süreci bugün sona erecek. Öğretmen ataması ile ilgili ön başvuruların tamamlanmasıyla birlikte sözlü sınavlar başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamaları ile ilgili konuştu. Peki, 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman sona erecek? 20 bin öğretmen ataması ne zaman açıklanacak? İşte 20 bin öğretmen atama takvimi ve Bakan Özer’in açıklamaları…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Haber Global'de Günün Nabzı programında Saynur Tezel'in sorularını yanıtladı.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Özer, öğretmen atamalarına ilişkin soruya ise "20 bin öğretmen atayacağız. 1 Eylül'de öğretmenlerimiz okullarına gidecekler. 20 bin öğretmen atamasındaki dağılımı önceliklerimize göre belirledik. En büyük önceliği okul öncesi eğitime verdik. 7 bin 503 okul öncesi öğretmen alacağız. İkinci ağırlığı sınıf öğretmenliğine verdik. Özel eğitime de bin 250 öğretmen planladık. Sınıf öğretmeni ise 2 bin 223 olarak belirlendi. 39 alanda öğretmen alımlarıyla ilgili süreçler devam ediyor. " şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvurular 26 Temmuz yani bugün sona eriyor.

 MÜLAKATLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR? İŞTE 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Öğretmen atamalarında sözlü sınavlar 1-13 Ağustos'ta olacak, sonuçlar 16 Ağustos'ta ilan edilecek. Adaylar, tercihlerini 27-31 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Atama sonuçları 1 Eylül'de açıklanacak. Atama başvurularında 2021 KPSS puanı referans alınacak.