Gazete Vatan Logo

14 Ocak okullar tatil mi 2022? Hangi illerde okullar tatil edildi, 14 Ocak tatil olan okullar var mı? Gözler Valilik ve MEB açıklamalarında!

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle bası iller kar yağışına bağlı okullar tatil edildi. Öğrenimde hafta başından beri görülen aksaklıklar öğrenciler ve velilerin 14 Ocak günü okulların tatil olup olmadığını sorgulamasına neden oldu. Peki, 14 Ocak okullar tatil mi?

14 Ocak okullar tatil mi 2022? Hangi illerde okullar tatil edildi, 14 Ocak tatil olan okullar var mı? Gözler Valilik ve MEB açıklamalarında!

14 Ocak kar tatili olup olmadığını sorgulayan öğrenciler MEV ya da Valilik tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediliyor. Hangi illerde okulların tatil olduğu sorgulanıyor, kar yağışı nedeniyle okullar için bir tatil açıklaması olup olmadığı kontrol ediliyor. Peki, Hangi illerde okullar tatil? 14 Ocak okullar tatil mi 2022?

14 OCAK KAR TATİLİ VAR MI?

14 Ocak için yapılan bir kar tatili açıklaması henüz yok.

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde görülmesi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde (1100 metre üzeri kesimlerde) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.