Gazete Vatan Logo

1 Mayıs resmi tatil mi, 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? 1 Mayıs işçi bayramı tatil mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi, 1 Mayıs 2023 Pazartesi Emek ve Dayanışma Günü tatil mi? Resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşlarda birçok işletmenin çalışma saatleri değişiyor. 1 Mayıs’ta çalışacak olanlar ise “Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, işçi bayramında okullar tatil mi?

1 Mayıs resmi tatil mi, 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? 1 Mayıs işçi bayramı tatil mi?

1 Mayıs bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. İşçi bayramının hafta içine denk gelmesi 1 Mayıs’ın resmi tatil olup olmadığının araştırılmasına neden oldu. Peki, 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi, 1 Mayıs’ta okullar açık mı?

1 MAYIS (EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ) RESMİ TATİL Mİ?

Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir.

22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Buna göre, 1 Mayıs kapsamında resmi tatil uygulanacak. Resmi tatil ile kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle çalışmayacak.