Gazete Vatan Logo

Yunanistan'da çekildi, gündemi altüst etti! 'Utanç görüntüleri'

1500 nüfuslu bir kasabadaki bir apartmanın zemin katında çekilen görüntü, tren faciasının yol açtığı krizin tam ortasında gündemi altüst etti. Yunan medyasının başlıklarında ve sosyal medyada öfke patlaması var.

Yunanistan'da çekildi, gündemi altüst etti! 'Utanç görüntüleri'

Atina'dan Selanik'e doğru giden yolcu treninin karşı yönden gelen yük treniyle çarpışmasıyla 57 insanın hayatını kaybettiği, bir o kadarının da kayıp olduğu Yunanistan'da facianın yankıları devam ederken, bir köyde çekilen fotoğraf yeni bir skandalı gündeme taşıdı.

Larissa yakınlarındaki Tempe'de meydana gelen tren kazasında birçok kurbanın kimliği henüz belirlenebilmiş değil. Yaşamını yitiren çok sayıda kişinin kimliği ancak DNA testleriyle tespit edildi. Yunan medyası, bazı kurbanların kimliğinin hiçbir zaman belirlenemeyebileceğini yazıyor.

Yolcu treninde çoğu öğrenci ve genç 342 kişi vardı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, hafta sonu yaşamını yitirenlerin yakınlarından ve tüm Yunan halkından özür diledi. Miçotakis, "Yunanistan'da 2023 yılında iki trenin aynı hat üzerinde karşı karşıya gelecek şekilde uzun süre seyir halinde olmasının kimse tarafından fark edilmemesi mümkün değil. İnsan hatasının arkasına saklanamayız" dedi.

Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis'in istifası ve Miçotakis'in özür dilemesi, Yunanistan'daki öfkeyi yatıştırmış değil. Pazar günü başkent Atina'nın sembol meydanı Sintagma'da binlerce prosetsocu bir kez daha bir araya geldi. Ellerinde siyah balonlar taşıyan göstericiler, 'Katil hükümet' yazılı pankartlar açtı, 'Onlarınki kar, bizimki ölü' sloganları attı.

Öfkeli protestocular Sintagma Meydanı'nda polisle şiddetli şekilde çatıştı. Göstericiler polise taş, molotof kokteyli, şişe, havai fişek ve bilye atarken, polis de kalabalığa biber gazı sıktı ve ses bombası attı. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yunan medyasının bugünkü manşetlerinde, tren kazasının detayları ve devam eden soruşturma var. Kathimerini'deki bir başka haber ise, 1500 nüfuslu Oropos kasabasında çekilen bir fotoğraf.

'İNTERNETTE GÖRÜNCE HABERİM OLDU'

Yunanistan'da öfkeye neden olan ve büyük tepki çeken fotoğrafta, iki ambulans hemşiresinin çırılçıplak bir kadını bir binanın zemininde hortumla yıkadığı görülüyor. 'Oropos'ta utancın görüntüleri' başlığını atan Kathimerini, video kaydının önce Facebook'ta yayınlandığını belirtiyor.,

Haberin Devamı



70 yaşındaki kadını hortumla yıkayan hemşireler Sağlık Bakanlığı'na bağlı değil, belediye ile anlaşması bulunan özel bir şirketin çalışanları. Kathimerini'ye konuşan Oropos belediye başkanı Giorgos Giasimakis, olayı internetteki fotoğrafları gördükten sonra öğrendiğini söyledi.

Giasimakis, "Fotoğrafı gördüğümde, derhal ne olduğunu ve 70 yaşındaki kadının durumunu öğrenmek istedim. Ancak sorumlu şirketi arayıp bir açıklama talep ettiğimde, bana banyoya erişim olmadığını ve kadını ambulansa almadan önce yıkadıklarını söylediler. Söylemek isterim ki şirketin faaliyeti ayıp ve vatandaşlarımızın böyle görüntüleri görmek utanç verici" dedi.

Soruşturma başlatılması talimatı verdiğini kaydeden belediye başkanı, şirketten olaya karışanların belediye ambulansından çıkarılmasını da istedi.

Kathimerini, ambulansa bindirilmeden önce hortumla yıkanan 70 yaşındaki kadının bazı psikolojik problemleri olduğunu ve birkaç gün boyunca hareketsiz kaldığı için kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını yazdı.

Haberin Devamı

Komşuların verdiği bilgiye göre, Attica'da bir hastanede tedavi altına alınan yaşlı kadının herhangi bir akrabası yok.

CNN Yunanistan, 'Oropos'taki utanç verici görüntülere öfke' başlığıyla sunduğu haberde, bir televizyona bağlanan belediye başkanı Giasimakis'in özür dilediğini yazdı. Giasimakis, olayın hiçbir mazeretinin bulunmadığını da ekledi.

Skai televizyonu, 'Oropos'ta utancın görüntüleri: Hemşireler yaşıl kadını bir apartmanın zemininde hortumla yıkıyor' başlığını tercih etti.

Proto Thema internet sitesi de başlığında 'utanç verici' kelimesini kullandı, belediye başkanının olayı doğruladığını kaydetti.

Ta Nea gazetesi, 'Oropos'ta hemşirelerin yaşlı bir kadını hortumla yıkadığı utanç görüntülerine öfke-Acil soruşturma emri' başlıklı haberinde olayın Twitter'da büyük bir isyana yol açtığını yazdı. Ta Nea, Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Pleuris'in Twitter paylaşımına da haberinde yer verdi. Bakan Pleuris, Oropos'daki içler acısı olayın Sağlık Bakanlığı çalışanlarıyla ilgisinin bulunmadığını belirtti.

To Vima gazetesi ise, haberin başlığında savcılığın soruşturma açtığını ve hemşirelerden birinin aynı zamanda hastanede çalıştığının ortaya çıktığını aktardı. Söz konusu çalışan, açığa alındı.

Haberin Devamı