Gazete Vatan Logo

‘Üslerin kontrolü bizde’

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım Yarımadası’nda Ukrayna ordusuna ait yüzlerce üs ve yerleşkenin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu. Son olarak önceki gün Sivastopol yakınlarındaki Belbek Hava Üssü’ne baskın düzenleyen Rus askerlerinin Kırım genelinde Ukrayna ordusuna ait 189 üs ve yerleşkede kontrolü sağladığı duyuruldu. Belbek Hava Üssü’nün komutanı Albay Yuri Mamçur’un Rus askerlerince gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım’da görev yapan 18 binin üzerinde Ukrayna askerinden sadece 2 bin kadarının Ukrayna’ya dönmek istediğini öne sürdü.

NATO’dan uyarı

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı General Philip Breedlove, Rusya’nın Moldova’dan tek yanlı olarak bağımsızlığını ilan eden Transdinyester bölgesini işgal edebileceği uyarısında bulundu.

Lukaşenko eleştirdi

Moskova yanlısı Belarus’un Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Kırım’In Rusya tarafından ilhak edilmesinin “kötü bir örnek” oluşturduğunu söyledi. Lukaşenko, Kırım’ın artık Rusya’nın bir parçası olduğunu, bunu tanıyıp tanımamanın bir şeyi değiştirmeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı