Gazete Vatan Logo

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e füzeli saldırı! Çok sayıda yaralı var

Ukrayna haber kanalı Kiev Independent'ın haberine göre Kievde iki büyük patlama duyuldu ve kent merkezinden dumanlar yükseldiği açıklandı. Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak saldırıyı doğruladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e füzeli saldırı! Çok sayıda yaralı var

Cumhurbaşkanı Zelenski'nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki "füze saldırıları" hakkında Tweet attı. Podolyak Tweetinde Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var ifadeleri yer aldı.

KİEV BELEDİYE BAŞKANI: DÜŞMAN KİEV'E SALDIRDI

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Arkadaşlar düşman Kiev’e saldırdı. Sevchenko semtinde 2 patlama meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Saldırıdan zarar görenlere ilişkin bilgiler güncelleniyor" ifadelerini kullandı.

'ÇOK BÜYÜK BİR PATLAMAYDI'

CNN TÜRK Mücahit Topçu, canlı yayında son gelişmeleri anlattı:

"Oldukça büyük bir patlamaydı. Kiev merkezinden net bir şekilde görülüyordu. Patlamanın şiddetiyle birlikte olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edilmiş durumda. Kiev ve çevresinden çekilen Rus güçleri, yaklaşık 2 haftadır bir saldırıda bulunmuyordu. Halkın artık normal bir şekilde sokaklara çıktığı sırada bu saldırının gerçekleşmesi dikkat çekiciydi. Bölge iki roket mermisiyle vuruldu."

Haberin Devamı

SİVİLLER TAHLİYE EDİLİYOR

Olay yerinden bildiren TRT muhabiri Merve Güneş ise şu bilgileri verdi:

* Bir roket üretim fabrikası olduğu tahmin ediliyor. Net bir açıklama yok. Kritik noktalar hedef alınıyor. Kiev'e hiç bu kadar yakın bir saldırı olmamıştı. Daha çok Kiev'e ulaşan yollara saldırı düzenlenmişti. Yerleşim yerleri bulunuyor. Bölgeye itfaiye ekipleri de gelmeye devam ediyor. Sivilleri çıkarmaya çalışıyor yetkililer. Yerleşim merkezi içinde olduğu için zorluk yaşanıyor. Üç roket isabet ettiği bildiriliyor.

* Bulunduğumuz yer yerleşim yeri. Bu noktaya bir saldırı beklenmiyordu. Bağımsızlık Meydanı'nın olduğu noktada kontrol noktaları da azaltılmış durumdaydı. Beklenmeyen bir saldırıydı. Siren sesleri artık azalmıştı. Hava savunma sisteminin aktif çalıştığına dair açıklamalar geliyordu.

Haberin Devamı