Gazete Vatan Logo

Ukrayna'da teslim olan Rus askerlerinin korkunç sonu! Dünyayı şok eden görüntüler...

Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Tüm dünyanın gözü Rusya'nın işlediği savaş suçlarına odaklanmışken gelen son haberler dikkatleri Ukrayna ordusna çevirdi. Rus güçlerinin Ukraynalı sivilleri ve askerleri işkence ederek öldürdüğü iddia edilmiş, dünya lideri Rusya'yı kınamıştı. Ancak sosyal medyada yayılan yeni bir video, savaştaki rüzgarın yönünü değiştirdi.

Ukrayna'da teslim olan Rus askerlerinin korkunç sonu! Dünyayı şok eden görüntüler...

24 Şubat'ta Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş ülkenin doğusunda tüm şiddetiyle sürüyor. Sosyal medyada yayılan yeni bir video, tüm dikkatleri ve tepki Ukrayna ordusunun üzerine çekti.

Tüm dünyanın tepkisi çeken videoda Ukraynalı askerler, teslim olan Rus askerlerinin önce yere yatmasını istiyor. Teslim olan Rus askerlerinin kırmızı kolluk taktığı görülüyor.

Teslim olan Rus askerlerinin sarı kol bandı takan Ukraynalı askerlerce yere yatması isteniyor. Binadan çıkan bir askerin, teslim olan Rus askerlerine doğru ateş etmesinin ardından video kaydı kesiliyor.

Drone ile çekilen farklı görüntülerde Rus askeri olduğu düşünülen silahlı birkaç askerin aynı binanın önünde yere yattığı görülüyor.

Adeta bir kan gölünde yatan askerler olduğu ve en az birinin kafasında kurşun yarası olduğu görülüyor.

Sosyal medyada hızlan yayılan videonun ne zaman ve nerede çekildiği kesin olarak tespit edilemedi.

Video, askerlerin karşılıklı ateş sırasında mı yoksa misilleme olarak mı öldürüldüğü konusundaki soruları cevapsız bırakıyor.

Haberin Devamı

TESLİM OLMAYI REDDEDEN ASKER İDDİASI

Video ile başka bir iddia ise Rus komutan ve taburu teslim olurken içlerinden birinin teslim olmayı reddedip Ukrayna güçlerine ateş açtığı yönünde. Çatışmaya neden olan Rus askeri nedeniyle 1 Ukrayna askerinin ve 12 Rus askerinin öldüğü öne sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova ve üst düzey Rus yetkililer, sosyal medyada yayılan video sonrası Kiev'i bir savaş suçu olarak silahsız savaş esirlerini kasıtlı olarak infaz etmekle suçladı.

UKRAYNA ARAŞTIRMA BAŞLATACAK

Ukrayna Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olha Stefanishyna, "Ukrayna makamları bu videoyu araştıracak" derken Birleşmiş Milletler'e de videoların soruşturulması çağrısında bulundu. Stefanishyna ayrıca, Ukrayna'nın Rus savaş esirlerini öldürmeyeceğini, Ukraynalı esirlerle takas etmek için teslim almaya çalışmakla ilgileneceğini söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise Rus askerlerini Rusya'nın öldürdüğüne dair spekülasyon yapan kişileri adalete teslim edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın insan hakları ombudsmanı Dmytro Lubinets ise videodaki sayıca üstün görünen Rus askerlerinin Ukraynalı askerlere saldırmak için teslim numarası yaptıklarının ortaya çıktığını ifade etti. Lubinets, Telegram'dan yaptığı açıklamada "Sahte teslimiyet, Cenevre sözleşmesine göre savaş suçudur" dedi.

Öte yandan ABD, Ukrayna güçleri tarafından işlendiği iddia edilen işkence olaylarına ilişkin iddiaları takip ettiğini açıkladı.