Gazete Vatan Logo

Türkiye korkusundan 12 saatlik yol yaptı

Türkiye korkusundan 12 saatlik yol yaptı

Rusya lideri Putin’i ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, ülkesine dönüşte Ukrayna ve Türkiye hava sahasından geçmemek için binlerce kilometre yol katetti.

Türkiye ile Mısır arasında yaşanan siyasi gerginlik bir uçağın rotasında açıkça ortaya çıktı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi’nin içinde bulunduğu Airbus 330 tipi uçak Soçi’den Kahire’ye yaptığı uçuş sırasında ilginç bir rota kullandı. Soçi’den Mısır’ın başkenti Kahire’ye giden Mısır hükümetine ait SU-GGG kuyruk tescilli Airbus 330 tipi uçak, Ukrayna ve Türkiye hava sahasına girmek istemedi.

Ukrayna hava sahasında bir yolcu uçağının vurulmasından sonra tedbir amaçlı bu ülke hava sahasına girmek istemeyen Mısır uçağı, Türkiye hava sahasını da tercih etmedi.

5110 km yol yaptı

Normal koşullarda Soçi’den Türkiye hava sahasını kullanarak 3 saat 20 dakikada Mısır’a ulaşabilecek olan Sisi’yi taşıyan ait özel uçak, Rusya hava sahasından sonra sırasıyla Beyaz Rusya, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Ege denizi açıklarından dolaşarak Kahire’ye ulaştı. Sisi’nin Türkiye sahasını kullanmama sebebi henüz öğrenilemezke Sisi’nin uçuşunun 3 saat yerine 12 saat olduğu öğrenildi. Sisi, normal rota kullansa 1160 km yol katedecekken, 5110 km yol yapmak zorunda kalmış oldu.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi önceki gün Rusya’da görüşmüş Vladimir Putin yaptığı açıklamada Mısır ile Gümrük Birliği arasında serbest bölge oluşturulması ihtimalini değerlendirdiklerini belirtmişti.