Gazete Vatan Logo

Trump’ın önlenemez yükselişi

ABD’de 2016 başkanlık seçimleri için adaylık yarışını sürdüren milyarder Donald Trump, son ankette yine en yakın rakibini ikiye katladı.

Trump’ın önlenemez yükselişi

ABD’de, başkanlık kampanyasının başından bu yana gaflarıyla gündemden düşmeyen emlak kralı Donald Trump’ın anketlerdeki yükselişi devam ediyor. 2016’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için kampanya yürüten Trump, son ankete muhafazakar seçmenlerin yüzde 25’inden destek aldı.

Gafları etkilemiyor

İngiliz haber ajansı Reuters’in Ipsos araştırma şirketiyle ortaklaşa yaptığı ankette Trump’ın ardından yüzde 12’lik oy oranıyla eski Florida Valisi Jeb Bush yer aldı. Trump, Washington Post gazetesinin ABC kanalıyla yaptığı bir önceki ankette de yüzde 24’lük oy oranıyla birinci çıkmıştı. Trump’ın seçmen desteği, adaylığını açıkladığı mayıs ayında yüzde 4 oranındaydı. Kampanyasının başında Meksikalı göçmenler için ‘cani’ ve ‘tecavüzcü’ ifadelerini kullanarak Latin kökenli vatandaşların tepkisine yol açan Trump, muhafazakar kesimin beğenisini toplamıştı.

Palin’i bakan yapacak

Trump, başkan seçilmesi halinde eski Alaska Valisi Sarah Palin’i de kabinesine dahil etmek istediğini açıkladı. Trump verdiği son röportajda 2008 başkanlık seçimlerinde Senatör John McCain’in başkan yardımcısı adayı olan Palin’in güçlü ve zeki birisi olduğunu, bu nedenle de Beyaz Saray ekibinde yer alması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı