Gazete Vatan Logo

Titan denizaltısının ortağı yeni hedefini açıkladı!

Titanic gemisinin batığını ziyaret etmek için yola çıkan Titan gemisi 5 kişinin ölümüne neden olmuştu. Bütün dünyada yankı uyandıran olayın ardından OceanGate Explorations'ın kurucu ortağı Guillermo Söhnlein bu kez Venüs'e yolculuk yapmak istediklerini duyurdu.

Titan denizaltısının ortağı yeni hedefini açıkladı!

1912’de batan Titanik gemisinin batığını ziyaret etmek için yola çıkan Titan denizaltısı, içerisindeki yolcularla birlikte içeri doğru patlayarak 5 kişiye mezar oldu. 18 Haziran'da gerçekleşen faciada hayatını kaybedenlerin arasında OceanGate CEO'su ve Titan pilotu 61 yaşındaki Stockton Rush, Fransız Titanic uzmanı 77 yaşındaki Paul-Henri Nargeolet, İngiliz milyarder 58 yaşındaki Hamish Harding, önde gelen Pakistanlı iş adamı 48 yaşındaki Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Sulaiman Dawood vardı.

Facianın ardından şirket, Titanic batığına yolculuk yapma projesini rafa kaldırdı. Ancak OceanGate Explorations'ın kurucu ortağı Guillermo Söhnlein'ın yeni seyahat fikirleri var. 

2009 yılında Stockton Rush ile birlikte OceanGate'i kuran Guillermo Söhnlein'in şimdi çok daha iddialı planları olduğu açıkladı. 

Söhnlein, Venüs atmosferinde kalıcı bir insan varlığı oluşturmaya odaklanan özel bir girişim olarak tanımladığı yeni rotası Humans2Venus'u sosyal medyada paylaştı.

Söhnlein'in yeni projesinde 2050 yılına kadar Venüs atmosferinde 1000 insanın yaşamasını hedefliyor. Venüs gezegeni, yüksek sıcaklık, karbondioksit dolu atmosferi ve sülfürik asit yağmuru ile biliniyor. Buna rağmen Söhnlein, doğru yaklaşımla gezegende potansiyel olarak yüzen bir koloni kurulabileceğine inanıyor.

Haberin Devamı

 'OCEANGATE'İ UNUTUN'

Insider'a konuşan Söhnlein, "OceanGate'i unutun. Titan'ı unutun. Stockton'u unutun. İnsanlık büyük bir atılımın eşiğinde olabilir ve bundan faydalanamayabilir" dedi. 

OceanGate'e benzer şekilde, Humans2Venus, uzay araştırmalarını daha ucuz hale getirmeyi amaçlayan özel olarak finanse edilen bir operasyon olarak faaliyet gösterecek.