Gazete Vatan Logo

Takıntılı 'aşık' kabusu! Üniversite öğrencinin feci sonu...

Üniversite öğrencisi genç kadın bir gece sırra kadem bastı. Oda arkadaşları telefon ve mesaj ile ulaşamayınca anlık konum bilgisi paylaşılan uygulama ile Haley'in bulunduğu eve gitti. Açık pencereden içeriye giren gençler, evin odalarını kontrol etmeye başladı. Yatak odasına girdiklerinde ise büyük bir şok yaşadılar.

Takıntılı 'aşık' kabusu! Üniversite öğrencinin feci sonu...

Gazetevatan.com

Haley Anderson hemşirelik okuyan bir üniversite öğrencisiydi. Takvimler 8 Mart'ı gösteriyordu. Bir perşembe gecesiydi. Eğlenmeyi seven, sosyal medyayı aktif olarak kullanan genç kadın, o gece de arkadaşları ile geç saatlere kadar vakit geçirdi. Birlikte masa oyunları oynayıp alkol aldılar. Hepsi Binghamton Üniversitesi'nde okuyordu. Son seneleriydi ve mezun olmalarına çok az kalmıştı.

Hemşirelik okuyan Haley aynı zamanda bir hastanede staj yapıyordu. Haley 9 Mayıs 1995 tarihinde Amerika'nın New York eyaletinde dünyaya gelmişti. 2018 yılında 22 yaşında olan genç kadın okulunun ve stajının dışında bir kafade servis görevlisi olarak da çalışıyordu. Arkadaş çevresinde çalışmayı çok seven ve iyi kalpli biri olarak tanınıyordu.

HALEY SIRRA KADEM BASTI

Haley'in oda arkadaşı uyandığında Haley'in odada olmadığını fark etti. Bu durumdan endişelenmedi ancak bu kadar erken saatte kalkmış olmasına şaşırdı. Saatler geçmiş, akşam olmuş ancak ne Haley gelmişti, ne de arkadaşları ondan bir haber alabilmişti. Saatler hızla ilerlerken arkadaşları endişelenmeye başladı. Akşam için oda arkadaşları ile plan yapan Haley'den hala ses yoktu. Tüm arkadaşlar toplanmış ancak en dakik olan Haley ortada yoktu.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA DA YOKTU 

Dünden beri kimse Haley'i görmemişti. Bir şeylerin ters gittiği ortaya çıkmaya başlamıştı. Haley özellikle Instagram hesabını aktif olarak kullanıyordu. Endişelenmeye başlayan arkadaşları genç kadının hesabına baktıklarında dünden beri hiçbir paylaşım yapmadığını gördüler. Oysa ki Haley günde onlarca gönderi paylaşıyordu.

İyiden iyiye endişelenen arkadaşları Haley'e telefonla ulaşmayı denediler. Ancak telefonları açılmadı. Mesajlara da geri dönüş alamayan arkadaş grubundan bir kişinin aklına yeni bir fikir geldi. Bu fikir olayın kısa sürede çözülmesini sağladı.

ANLIK KONUMUNA ULAŞTIKLAR

Arkadaşları Haley'in telefonda bulunan bir uygulama sayesinde telefonun konumuna erişebiliyorlardı. Nihayet Haley'in anlık konumuna ulaşmayı başarabildiler. Gördükleri konum onları şaşkına uğrattı.

Haberin Devamı

ADRES TANIDIK ÇIKTI

Arkadaşları Haley'in başına ne geldiğini görmek için vakit kaybetmeden konumda yer alan adrese gittiler. Bu adres onlara tanıdık gelmişti. Haley ile birlikte hemşirelik okuyan Orlando Tercero konuma yakın bir noktada oturuyordu. Haley'in arkadaşları polise bilgi verirken, Orlando ile ilgili şoke eden haber geldi.

Orlando Miami'de doğmuştu. Üniversitede sevilen biri olan Orlando partilere katılmayı ve eğlenmeyi de çok seviyordu.

Haley'e ne olduğu aydınlanmamışken Orlando'nun kız kardeşi polisi aradı ve Orlando'dan tedirgin eden bir mesaj aldığını söyledi.

Polisler ev telefonunu aradı ancak açan olmadı. Evde kimsenin olmadığı belliydi.

AÇIK PENCEREDEN İÇERİYE GİRDİLER

Haley'in arkadaşları da eve ulaştıklarında kapıyı açan olmamıştı. Kızlar kapının önünde beklemeye karar verdiler. Yetkililerin söylediğine göre; Orlando'nun arabası dışarıda değildi. Ama Haley'in cep telefonun içeride olduğunu biliyorlardı. Kızlar arkadaşları için endişeleniyordu. Arkadaş grubundan biri evi incelediğinde pencerelerden birinin açık bırakıldığını fark etti.

YATAK ODASINDA GÖRDÜKLERİ KARŞINDA ŞOKA GİRDİLER

Haberin Devamı

Açık bırakılan pencereden  içeriye girebilirlerdi. Genç kadın hemen arkadaşını kaldırarak içeriye girmesini sağladı. İki arkadaş evin içerisini girmeyi başarmıştı. Ancak şüpheli evde saklanıyor olabilirdi. Girdikleri odadan çıkarak koridor boyunca ilerlediler. Odalara tek tek bakarken sağdaki odalardan birine girdiler. Burası yatak odasıydı ve burada gördükleri karşısında şaşkına uğradılar.
Haley'in cansız bedeni yerde yatıyordu. Katil onu yatağın altına saklamak istemiş ancak başaramamıştı. Bir an ne yapacaklarını şaşıran kızlar, 911'i aradılar ve yetkililer kısa sürede olay yerine ulaştı. Yapılan ilk inceleme sonucunda Haley'in boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Orlando'dan ise bir iz yoktu. Polis araştırmaya başladı. Katilin kim olduğu neredeyse belliydi. Ancak bir kanıta ihtiyaç vardı. Orlando ve Haley'i tanıyanlarla görüşmeye başladılar. Bu görüşmelerde Orlando ve Haley'nin kısa süreli bir ilişki yaşadığı ortaya çıktı.

CİNAYET PLANI PARTİDE BAŞLADI

Haley bu ilişkiyi sürdürmek istemeyince sadece arkadaş kalmak istediğini söyledi. Ama Orlando sevgili olarak kalmak istiyordu. Bu süreç bir yıl devam etti. Ayrılıp barışan sevgililerin 15 Eylül tarihinde yaşadığı bir olay Orlando'nun cinayet planın başlangıcı oldu.

Partide Orlando'nun Haley'e bağırdığı herkes tarafından görüldü. Bağırmasının sebebi Haley'in eski sevgilisine dönmüş olmasıydı. O gece eski sevgilisi Haley'in evinde kaldı. Sabah evden ayrılırken Haley'in arabasının lastiklerinin patladığını fark etti. Bu konu ile ilgili polisi aradılar. Orlando sorgulansa da bir sonuç çıkmadı. Arabaya verilen hasarın yüksek olması nedeniyle dava açılabilirdi. Ancak bu dava Orlando'nun okul hayatının sona ermesi anlamına geliyordu. Bu yüzden Haley dava açmaktan vazgeçti ve böylece olay kapandı.

Haberin Devamı


ONLARI UZAKTAN İZLİYORDU

Haley'in arkadaşları Orlando'nun sık sık arabası ile Haley'in evinin önünden geçtiğini, sürekli Haley'i uzaktan izlediğini söylüyordu. Tüm yaşananlara rağmen Haley onunla iyi anlaştığını düşünüyordu.

KAMERE KAYITLARI HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Polis o gece neler yaşandığını öğrenmek için çevrede bulunan kamera kayıtlarını incelemeye başladı. Bu kameralar sayasinde Haley'in eve Orlando ile birlikte girdiği ortaya çıktı. Birkaç saat sonra Orlando evden çıkarken görüldü. Elinde bir çöp poşeti vardı. Bir eczaneye giderek iki uyku hapı satın aldı. Daha sonra eve geri döndü. Haley'i bayıltmak istediği görülüyordu. Yetkililer görüntüleri izlemeye devam edince 7 saat kadar sonra Orlando'ya tekrar rastlandı. Evden çıkıp arka girişten bodrum katına indi. Olayın düğümü burada çözülmeye başlıyor. Yetkililer bodrum katını inceleyerek orada kanıt bulabileceklerine inanıyordu. Ve bir ip buldular. Orlando kendi canını almak istemişti. Fakat kendisini sadece yaralayabilmişti. Orlando bir de not bırakarak yaralı halde olay yerini terk etmişti.  Bıraktığı notta ise şöyle yazıyordu;

Bunun için özür dilerim. Hiçbir zaman bunu yapabilecek bir insan olduğumu düşünmedim. Baba seni yakında göreceğim.

Bu not suçun bir itirafı olarak kanıtlara eklendi. Yetkililer kamera kayıtlarını takip ettiğinde onun havaalanına gittiğini gördüler. Orlando Nikaragua'ya bir bilet almıştı. Çifte vatandaş olduğu için ülke onu ABD'ye iade etmek zorunda değildi. Ancak durum Orlando'nun düşündüğü gibi olmadı.

HASTANEDE GÖZALTINA ALINDI

Nikaragua'daki polislere bilgi ulaştığında onu yakalamak için harekete geçtiler. Bir hastanede bulunan Orlando hemen gözaltına alındı. 1 yıl boyunca ABD ve Nikaragua arasında süren görüşmeler sonucunda genç adamın Nikaragua'da yargılanmasına karar verildi.

UYKUSUNDA SALDIRDI

Orlando kadın cinayetinden yargılanmaya başladı. İlk mahkeme 2019'un Eylül ayında yapıldı. Mahkemede Haley'e uykusunda saldırdığı açıklandı. Onunla birlikte olmak istemediği için bu cinayeti işlemişti. Cinayeti uzun süre planladığı düşünülüyor. Haley'in eski sevgilisiyle barıştığını öğrendiği andan itibaren cinayet planı yapmaya başlamıştı.

O GECEYİ HATIRLAMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Mahkemede Haley'in arkadaşları tanık olarak dinlendi. Onlar da Orlando'nun takıntılı olduğu ile ilgili doğrulamalarda bulundular. Savunma avukatları ise Orlando'nun korkunç geceye dair bir şey hatırlamadığını iddia ettiler. Sabah uyandığında Haley'i cansız halde bulmuştu. Tüm bu ifadeler Orlando'nun ceza almasının önüne geçemedi.

EN YÜKSEK CEZA VERİLDİ

Ona cinayet suçu için verilebilecek en yüksek ceza verildi. Orlando 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ABD Orlando'nun bir şekilde serbest kalması ve ABD'ye giriş yapması durumunda tutuklanacağını açıkladı.